Когато членът на политбюро на Хамас Салех ал Арури беше

...
Когато членът на политбюро на Хамас Салех ал Арури беше
Коментари Харесай

Защо Ливан е дом на толкова много палестински бежанци и лидери?

Когато членът на политбюро на Хамас Салех ал Арури беше положен в бежанския лагер Шатила в Бейрут, Ливан, в четвъртък вечерта, палестинци от цялата страна се събраха да се сбогувам с него.

Ал-Арури беше погубен при удар с дрон против квартал на Бейрут, който е цитадела на ливанската формация Хизбула, съдружници на Хамас. Лидерът на Хамас беше в Ливан от 2015 година – един от десетките хиляди палестинци в страната.

Последователните талази от палестински бежанци към Ливан доведоха до население без поданство от към 270 000 души, които живеят в 12 лагера в цялата страна.

Започна с Накба от 1948 година, когато 750 000 палестинци бяха изгонени от Палестина по време на основаването на Израел, и продължи от този момент, до момента в който водачите на съпротивата и бежанците търсеха леговище от израелските офанзиви.

Но до момента в който Ливан е приютявал тези бежанци, те са били изправени пред систематична дискриминация – и палестинската общественост и нейните водачи непрекъснато са живели под опасността от израелски ат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР