Когато 17-годишната Катя Терканян дала новородената си дъщеря за осиновяване,

...
Когато 17-годишната Катя Терканян дала новородената си дъщеря за осиновяване,
Коментари Харесай

Серийният убиец, който не могъл да устои на дъщеря си

Когато 17-годишната Катя Терканян дала новородената си щерка за осиновяване, тя се надявала с цялото си сърце бебето да има по-щастлив живот от нейния.

Катя била самотна майка без работа и жилище, тъй че концепцията да откри за щерка си Алексис Баджър, нови родители, които да обичат бебето и да се грижат за нея, изглеждала на момичето единственото вярно решение.

За страдание действителността нарисувала доста по-мрачна картина…

Новият дом

Майка й завежда Алексис в сиропиталище при започване на 1975 година, когато тя е на 9 месеца. Там момичето прекарва към 1 година, до момента в който се откри уместно семейство за нея.

През април 1976 година Алексис е осиновена от Денис и Бренда Боуман, като незабавно й дават ново име – Андрия. Близо 10 години по-късно Бренда ражда втората им щерка Ванеса и четиричленното семейство се открива в Хамилтън, Мичиган.

Отстрани семейство Боуман изглеждало много проспериращо. Но през ноември 1988 година 13-годишната Андрия признава на Бренда, че когато не е у дома, Денис се пробва да я склони към непосредственост. За страдание майката не повярвала на щерка си, обвинявайки тийнейджърката в неистина.

„ Тийнейджърски мечти “

Тъй като Денис не спрял да се пробва да „ опознае по-добре Андрия “, момичето решило да показа казуса си пред учителка.

Училищният личен състав се свързал с полицията и разказал за обвиняванията на Андрия. Няколко дни по-късно Денис и Бренда били извикани на разпит. Бащата на младежа бил видимо нервозен по време на диалога, само че и той, и брачната половинка му уверили, че всичко това са „ тийнейджърски мечти “.

Според родителите й Андрия е имала интервал на „ бунтарство “, който се е усложнил от обстоятелството, че неотдавна схванала за осиновяването си. Уви, полицията повярвала на родителите на младежа и не повдигнала обвиняване.

Бягството

По-малко от месец след полицейския разпит Денис и Бренда небрежно продали къщата си и се преместили в рядко популации окръг Алеган. Те не обяснили на никого повода за странната си постъпка. Роднини и другари можели единствено да гадаят за непредвиденото им бягство, тъй като това била точната дума.

А още един месец по-късно, на 11 март 1989 година, родителите на Андрия оповестяват за нейното изгубване в полицията. Според Денис се оказало, че предния ден момичето е откраднало 100 $ от портфейла му и по-късно е избягало.

Въпреки изказванията на Андрия против татко й и обстоятелството, че всичките й движимости, в това число облекла и козметика, са били оставени в стаята й, управляващите сметнали изгубването й за „ непринудено “.

Макар и без нужния възторг, полицията почнала търсене на Андрия. Те разпитали всички другари на момичето и деликатно проучили движимостите й. Улики обаче не били открити.

Пробивът в тази ситуация щял пристигна едвам след 30 години…

Катлин Дойл 

През ноември 2019 година при следствие на улики по неразкрити случаи полицията заподозряла Денис Бауман в убийството на 25-годишната Катлийн Дойл. Неговото ДНК било намерено по облеклата на дамата. Престъплението е осъществено на 11 септември 1980 година в Норфолк, Вирджиния.

Близо 40 години след гибелта на Катлийн, Денис е задържан и упрекнат в ликвидиране първа степен. На процеса мъжът изцяло признал виновността си и получил две доживотни присъди.

Денис наподобява осъзнал, че няма какво повече да губи, тъй че през февруари 2020 година той направил още едно смразяващо самопризнание, поставяйки завършек на трийсетгодишна тайнственост.

„ Тя е тъкмо под носа ти “

Докато е в ареста в очакване на правосъден развой за убийството на Катлийн, той написа писмо до към този момент някогашната си брачна половинка Бренда, в което признава за убийството на Андрия.

Денис признал, че в оня ден се е скарал с Андрия и „ инцидентно я е бутнал “. В резултат на това тя паднала по стълбите. Когато мъжът схванал, че момичето е мъртво, той просто я заровил в задния двор, а по-късно излял там бетонна поставка.

– Знам, че обичаше и искаше да я намериш. Тя беше наоколо през цялото това време. Точно под носа ти е… – написал Денис.

Когато полицията разрушила бетона зад къщата на Боуман, те разкрили плитък гроб под него, където почивали тленните остатъци на Андрия Боуман…

Сериен палач

Всъщност е доста необичайно, че Денис се озовал в пандиза едвам на 73 години, тъй като когато полицията почнала да учи биографията му, те разкрили редица закононарушения, с които той може да бъде обвързван. Освен това той бил арестуван два пъти, само че всякога съумял да се измъкне от наказване.

Например през 1992 година Боуман бил упрекнат в закононарушение против 6-годишно момиче, само че нямало надеждни доказателства против него и той бил освободен. През 1998 година Денис нахлува в къщата на колежка и й открадва бельото. Пак го хванали. Този път той се отървал с условна присъда.

Според правосъдния психиатър Денис най-вероятно е направил и други закононарушения, защото има всички характерности на сериен палач, макар че е признал единствено за два случая.

В случая с убийството на 14-годишната Андрия Денис, както и последния път, не оспорил обвиняването, като изцяло призна виновността си. На 7 февруари 2022 година 75-годишен мъж бил наказан на още 50 години затвор в допълнение към двете доживотни присъди за убийството на Катлийн Дойл.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР