Кога властта в Скопие ще гарантира човешките и граждански права

...
Кога властта в Скопие ще гарантира човешките и граждански права
Коментари Харесай

Буяр Османи избяга от неудобните въпроси на Ангел Джамбазки

Кога властта в Скопие ще подсигурява човешките и цивилен права на всички етнически общности в страната и ще се пребори с езика на омразата и изкривяването на историята? С тези въпроси се обърна съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки към външния министър на Северна Македония Буяр Османи по време на полемика в границите на Европейския парламент. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

 

Българският представител в Европейския парламент напомни, че Северна Македония продължава да не извършва Копенхагенските критерии, които подсигуряват спазването на човешките права. Джамбазки подчертава върху обстоятелството, че ежедневно продължава да се следи тирада на омразата, а нападенията над българи ескалират.

 

От своя страна Буяр Османи за следващ път се опита да се измъкне от значимите въпроси с общи приказки и заучени изречения. Вместо да бъде съответен и да даде гаранции пред европейските институции, външният министър на Република Северна Македония призна, че сега в страната съществува среда, която не разрешава на Скопие да се движи по верния път към Европейския съюз. Но все пак още веднъж не даде ясни отговори на поставените от Ангел Джамбазки въпроси.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР