Кога ще се гордеем, че сме християни?Сирия вече седем години

...
Кога ще се гордеем, че сме християни?Сирия вече седем години
Коментари Харесай

Сирийски коледни уроци

Кога ще се гордеем, че сме християни?

Сирия към този момент седем години живее във война. Война, в която формален Дамаск се бори с разнообразни ислямистки групировки. Западните политици и медии от дълго време са оповестили близкоизточната страна за пъкъла на земята, където се случват единствено неприятни неща. За поредна година обществените мрежи още веднъж се извършиха с фрагменти от улиците и площадите на Дамаск, Алепо, Хама, Хомс и другите обитаеми места в Сирия, на които има красиви коледни дървета, коледни концерти и многолюдни коледни празненства. В тях присъединяване вземат и християни, и мюсюлмани.

Сирийците означават християнския празник намерено, свободно и доброволно. Такава е сирийската традиция – всички религии и етнически общности да живеят дружно в мир и почитание. По същото време в Европа честваме Коледа главно затворени в домовете си, променяме имената на коледните базари, с цел да няма дискриминирани, а огромните европейски градове и техните коледни базари са опасани с въоръжена защита и антитерористични заграждения. На процедура десетилетната политика на левичарски мултикултурализъм кара Европа от ден на ден да крие, че е християнска. Криворазбраното фаворизиране на етнически и религиозни малцинства за сметка на болшинството европейци, ни накара да се опасяваме от това, което сме, с цел да не бъдем инцидентно оповестени за расисти или ксенофоби.

Културният марксизъм на европейските елити докара Европа до там, че мюсюлманска страна като Сирия може да ни бъде образец за празнуване на Коледа. Това демонстрира единствено, че обезличаването на Европа е отишло прекомерно надалеч. Време е да осъзнаем, че уважението към другите култури и религии не значи обезличаването и унищожаването на нашите лични. Време е да осъзнаем, че другите култури не могат да се изравняват и сливат административно-планово. Време е Европа да приключи поддръжката си за общности и идеологии, искащи нейното заличаване. Време е Европа да стартира още веднъж да се гордее с това, че е християнска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР