Кога ще може да се говори за пълно ядрено разоръжаване

...
Кога ще може да се говори за пълно ядрено разоръжаване
Коментари Харесай

Путин обяви кога ще се оттегли от властта, световни лидери с ключови коментари на международния форум в Санкт Петербург

Кога ще може да се приказва за цялостно нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, ще се кандидатира ли повторно за президент, комерсиалните войни на международно равнище и глобите - тези няколко тематики засегна съветският президент Владимир Путин по време на конференция в края на втория ден на на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

Във форума взимат присъединяване Владимир Путин, френският президент Емануел Макрон, министър председателят на Япония Шиндзо Абе, зам.-председателят на КНР Ван Цишан, а също и шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

Владимир Путин разгласи, че Русия е подготвена на разговор със Съединени американски щати, само че изключи опцията в скоро време да се срещне с Доналд Тръмп, по време на своето изявление пред икономическия конгрес в Санкт Петербург, предава Макфакс. Руският президент счита, че заради въпросите към Иран и Северна Корея, срещата сред двамата водачи е още по-наложителна, само че има доста проблеми, които попречват нейното осъществяване.

„ Подготвени сме за разговор с Доналд Тръмп, само че към този момент това не следва, появяват се многочислени проблеми “, съобщи Владимир Путин Той похвали американския президент, че извършва предизборните си обещания.

Президентът на Русия Владимир Путин предизвести, че комбинацията сред наказания, търговски бариери и липса на доверие сред страните и бизнеса може да докара до невиждана световна рецесия.

„ Спиралата на глобите и бариерите е просто началото и ще повлияе на редица страни и компании “, съобщи Путин по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург. Той добави, че това може „ да докара до систематична рецесия, каквато светът не е виждал преди “.

По време на конференцията съветският президент разяснява и рецесията в Северна Корея. Той изрази мнение, че ще може да се приказва за цялостното нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, само в случай че на Пхенян се дадат гаранции за суверенитета и неприкосновеността му.

Според президента договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея са значими на всяко ниво, а без това въпросът за нуклеарното разоръжаване няма да може да се реши.

„ Смятаме, че директните договаряния сред Съединени американски щати и Северна Корея на всяко ниво, а още повече на високо, са извънредно значими и без този разговор надали ще успеем да решим този толкоз комплициран проблем – цялостното нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров “, съобщи Путин.

Японският министър-председател Шиндзо Абе съобщи, че страната му е разочарована от отменянето на срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, заявявайки, че тя е нужна за постигането на напредък.

„ Нуждаем се от бъдеща сходна среща – тя е незаменима при разрешаването на проблемите, които са се натрупали “, съобщи Абе по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

По време на конференцията Владимир Путин повдигна и различен забавен въпрос - дали ще продължи да се кандидатира за водач на страната. Той увери, че ще слезе от поста при приключването на сегашния си мандат през 2024 година „ Винаги съм спазвал строго конституцията на Русия “, съобщи Путин, отговаряйки на журналистически въпрос дали и по кое време ще напусне поста. „ В документа ясно написа, че никой не може да служи повече от два пъти едновременно на поста. Ще спазя това предписание “, добави той.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че ракетата, свалила полет МН17 над Източна Украйна през 2014 година, „ несъмнено “ не е съветска, предава AFP. Така той отхвърли изказванието на Холандия и Австралия, че Москва стои зад нещастието. На въпрос по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург дали ракетата е съветска, Путин отговори: „ Разбира се, че не “.

Сред тематиките бе и тази с икономическите наказания. Путин съобщи, че светът би трябвало да приключи комерсиалните войни.

„ Днес не се нуждаем от търговски войни и даже не от търговски примирия, а от търговски мир “, съобщи той.

Именно разискването на нарушаването на разпоредбите на международната стопанска система бе лайтмотивът по време на форума.

Световните медии означават, че беседата сред международните водачи е съумяла да бъде много неофициална и дават като образец Макрон, който постоянно спорел по време на полемиките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР