„Кога ще излезете със становище относно Паметника на съветската армия,

...
„Кога ще излезете със становище относно Паметника на съветската армия,
Коментари Харесай

Министър Атанасов се обяви против премахването на Паметника на съветската армия

„ Кога ще излезете със мнение по отношение на Паметника на руската войска, с цел да отговорите на молбата на общината? “. Този въпрос зададе националният представител от ГЕРБ-СДС Петър Николов на министъра на културата Атанас Атанасов по време на съвещание на парламентарната Комисия по просвета и медии.

Според министър Атанасов от квотата на „ Продължаваме промяната “ се губят документите и доказателствата за това на кого принадлежи Паметникът на руската войска.

„ Ние не можем да представим доказателства, че Министерство на културата е органът, който би трябвало да вземе отношение по този въпрос. Моето персонално отношение по отношение на каквито и да е монументи на културата е, че едно пренасяне би трябвало да се случи след доста добре проведено и доста необятно публично разискване “, сподели Атанасов.

Той добави, че има доста спекулации в медиите по тематиката: „ Ние сме изрично срещу разрушаването на каквито и да е монументи на културата – те не се унищожават. Може би пренасяне – да. Но аз няма да реша самосиндикално къде е мястото на даден монумент, в действителност народът би трябвало да каже. Това е нашата позиция. “

Петър Николов репликира, че откакто народът е избрал „ Продължаваме промяната “ за първа политическа мощ, би следвало ръководещите да носят отговорност за взимането на значително значими решения като този. Николов повтори въпроса си, като акцентира, че държи на персоналното мнение на Атанас Атанасов: „ Вие персонално смятате ли, че Паметникът на руската войска би трябвало да се реалокира в Музея на социалистическото изкуство? “

„ Смятам, че би трябвало да има необятно публично разискване тъкмо по този съответен проблем. Да, хората са дали своят вот за нас, само че ние не сме коментирали в предизборната си акция Паметника на руската войска. Това е едно огромно почитание към народа – ние сме четворна коалиция. Всяка една партия си има разнообразни визии. Ние даже не сме партия… “, съобщи министърът на културата.

Източник: tribune.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР