Кога се появи първата ваксина против ковид и колко са

...
Кога се появи първата ваксина против ковид и колко са
Коментари Харесай

Бездарен или гениален е пиарът на новия премиер?

Кога се появи първата ваксина срещу коронавирус и какъв брой са мостовете на р. Дунав - един, два или три? Разбира се, става дума за българския сектор, тъй като (ако не ме лъже паметта) мостовете над Дунав в Будапеща са 14, а във Виена - 20. За тези два гафа на Кирил Петков от миналата седмица се сещам, може би тъй като бяха най-добре медийно създадени. Всъщност имаше още един - по какъв начин е бил облечен и по какъв начин е изглеждал на общата фотография със Столтенберг - какъв брой къса била вратовръзката му, какъв брой дълги били панталоните му, какъв брой разкопчано било сакото му, какъв брой разперени ръцете и какъв брой разкрачени краката, та ханшът му да наподобява по-широк от раменете. Не, последното не е разбор на Любо Стойков или Евгени Минчев (сами по себе си пиар диктатори), а на несбъднат народен представител от " Демократична България ". Ако беше сбъднат, може би нямаше да е толкоз безсърдечен. Все едно, няма да ви кажа кой, не тъй като е загадка, а тъй като не е забавно.

Друг пиар претекст на новия министър председател е пешеходството. " Искам да чувствам действителните проблеми - сподели той. - Ще вървя по земята и ще приказвам с хората ". да диша О2 измежду хората, което е добра вест за столичани, тъй като явно смъртоносният въздух, наедрял от фини прахови частици, дето едвам не ни затри през зимата на годината с локалните избори, тази зима се е дянал някъде, ромите не горят гуми и облекла в кюмбетата и не четем всеки ден с настръхнали коси данни от сензорите за замърсяване на въздуха.

Кога Кирил Петков стана провидение - по кое време реши да прояви кеносис и да снизходи от небесата, с цел да върви по земята измежду простосмъртните! И да диша техния О2...

Макар и в бъдеще време (като множеството дейности на неговия министър Бойко Рашков) решението на Петков да бъде премиер-пешеходец хвърлило в ужас НСО, което и то, горкото, трябвало да си прави някак работата. Ще забележим по какъв начин гардовете ще се оправят с казуса, по какъв начин ще притичват по тесните тротоари на Стамболова София и ще стрелкат параноични погледи наляво и надясно. Аз бих си разрешил да ги утеша, като изкажа догатката, че пешеходството и дишането на О2 няма да се състоят в декларираната пред медиите мяра.

Вживял се в ролята на пешеходец, Кирил Петков (или оня, който се занимава с неговия пиар) популяризира видеоклип без тон със сюжет по какъв начин ръководителят на нашето държавно управление пешеходствува вечер по някакви просташки улички в Брюксел. Защо? Не запитвам за какво са снимали този, какъвто може (и има право) да снима всеки екскурзиант в чужбина, а за какво го популяризират от формалната страница на ПППП във Фейсбук с сбитото, само че въздействащо обръщение: " Премиерът Кирил Петков пешком и в Брюксел ". Какво демонстрират, какво желаят да внушат? Че всеки, който се придвижва с автомобил е урод и не заслужава националната обич? Че всеки, който се придвижва пешком, е светец, Толстой на нашето време, заслужен да показа ориста на народа и да я ръководи? Що за популизъм, що за сиромахомилство! Смешното е, че електоралните среди, в които е известен Кирил Петков, изобщо не са народняшки, там хората си имат напълно прилични коли и си ги употребяват, а в случай че вървят пешком или карат велосипед, то е с цел да допринесат за личното си величие, то е част от напредничавата им хигиена като йога, веганство или други сходни извращения. Чие сърце ще грабне, в чия душа ще влезе Кирил Петков като се прави на? Пита ли се за това пиар мисълта, на чиито грижи министър-председателят е оставил обществения си облик?

На пръв взор премиерският пиар наподобява толкоз сгрешен, толкоз неблаговиден, че един различен експерт в региона, паралелно с оня несбъднат Демократична България народен представител, не устоя и надигна глас. Става дума за пиара Петър Кърджилов (български публицист фантазьор, публицист и киноисторик), деятел на Зелените и " Да, България! ", който нашумя като пиар съветник и имиджмейкър на Десислава Иванчева, която пък нашумя с това, че от стилист на прически (правилно ли се показвам?) стана кмет на регион " Младост ", след което я хванаха с рушвет. Та Петър Кърджилов не устоя нелепостите на премиерските пиари и самичък предложи услугите си, написвайки във все същия Фейсбук във връзка злощастната среднощна променада на Кирил Петков по брюкселските сокаци следното: " Драги другари от Политическа партия, не зная кой се занимава с обществената ви връзка, само че с удоволствие бих ви предложил услугите си. Това видео не е видео за политик. Едно просто прекосяване по тротоар без никакъв глас от премиера, даже без тон. Много значимо, че върви пешком и се усмихва. И аз съм бил в Брюксел... ". Ей, драги другари от Политическа партия, побързайте да се възползвате!

Та, какви, казвате, са пиарите на смяната - некадърни или гениални? Ако са позволили всичко казано нагоре, че и още, вярвайки, че вършат страхотна услуга на клиента си и че му основават някакъв неудържим обществен облик, те отвън всякакво подозрение са некадърни. Обаче я си представете друго. Представете си, че съветвани от движимости видове като Робърт де Ниро в " Да разлаем кучетата ", пиарите на смяната сами раздухват изцепките за броя на дунавските мостове и пешеходството, преднамерено карат Петков да се облича и снима по този метод, да изговаря всички сказуеми единствено в трето спрежение и да повтаря до погнуса " ще проучваме " (поне този глагол в действителност е от трето спрежение). Представете си, че го карат да дрънка врели-некипели, единствено с цел да се занимава публичното мнение с това и да пропуща фактическата му непросветеност. Ако постъпват по този начин, то неговите пиари никак дори не са некадърни, ами са много ловки, положителни експерти. Защото задачата на положителния PR не е да се приказва за някого или за нещо, а да не се приказва.

А в този момент си представете, че сте преодолели изцепките на Петков и глаголите му на " -ме " и сте разкрили фактическата му непросветеност, която пиарите са се мъчили да скрият зад изцепките. Разкривате я, само че и тя се оказва сръчен пиарски заслон пред нещо, което в действителност не трябва да разкривате - същинската задача на Петков във властта, неговата злокобна световноконспиративна задача, включваща приемането на Македония в Европейски Съюз и тържеството на Истанбулската спогодба в България, макар мнението на Конституционния съд. " Аха! - ще си кажете. - Той ни се прави на пешеходец, с цел да не го забележим, че в действителност не е в час ". И като си кажете по този начин, ще се успокоите, самодоволни от разкритието си. А истината ще бъде, че той се прави на не в час, с цел да скрие злокобния факт, че е злобен талант, конфигуриран от международния скрит план. Е, в случай че това е по този начин, то какъв е пиарът му? Мисля, че справедливо би трябвало да го назовем талантлив.

Но вие не знаете това. Не знаете дали в действителност Кирил Петков е некадърен да подгъне панталона на костюма си, не знаете дали в действителност не е наясно какво е ставало и какво става в страната, не знаете дали е делегат на мъдреците от Сион, не знаете дори дали сега аз се подигравам, приказвам съществено, преструвам се, че приказвам съществено, до момента в който се подигравам или съм сериозен, до момента в който се върша че се подигравам. Няма от кое място да знаете. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР