Кофти е да си с висок рейтинг в собствената си

...
Кофти е да си с висок рейтинг в собствената си
Коментари Харесай

Седмицата: Ех, защо Цв.Цв. не стана евродепутат!

Кофти е да си с висок рейтинг в личната си партия - като оракул в личната си страна. Адски кофти, когато не ти си водачът, а си по-харесван от вожда. То това е изяло главите (понякога и буквално) на доста „ любимци “ съгласно международната история. А съгласно нашенската, еле пък съгласно политическия ни и властови вкус, си е напряко „ в реда на нещата “ изяждането.

В момента – през миналата седмица, му пристигна редът на още един от харесваните и от свои, че и от непознати. И то в сякаш най-младата властова партия – Политическа партия. Дето се записа под името „ Продължаваме промяната “, само че до момента само се трансформира себе си, копирайки тия другите партии – от „ статуквото “, дето съгласно Пе-Пе-тата би трябвало да вонят на тресавище, до момента в който те са пристигнали да плакнат със светена вода.

За Никола Минчев става дума, дето от дума на дума „ променчиците “ се целят да му вземат думата. Толкова харесваният някогашен ръководител на Народното събрание - за който от Политическа партия спретнаха митинги, откакто по самодейност на Има Такъв Народ (когато избягаха от четворната коалиция) и с поддръжката на останалите опозиционни тогава в Народно събрание, беше свален от шефския пост – в този момент и „ своите му “ не го щат за същия пост. Нищо, че съгласно така наречен джентълменско съглашение при властовата ротация на Сглобката, трябваше точно той отново да седне на председателската естрада на мястото на гербера Росен Желязков.

Ама не! Никола Минчев към този момент е в графата (не)домашен любим, откакто се оказа с най-голям вътрешнопартиен рейтинг. Което светна лампичката в блатото на смяната – в Политическа партия, да трансформират тази обич в задгранична командировка. Според партийните му „ приятели “ този рейтинг бил най-рейтингов във връзка с кандидатурите на Политическа партия за евродепутати. И оповестиха: „ Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев е с най-голям рейтинг от всички кандидатури за евроизборите. Това е повода той да не е спряган към този момент за ръководител на Народното събрание след ротацията, а за лидер на евролистата “. Толкоз – тичешком за Страсбург и Брюксел, и от там да гледаш българския политико-властови театър през крив макарон, откакто ти е толкоз прав (рейтингов) твоя макарон.

Още по-интересно в тази може би връзка се оказа друго отново през миналата седмица. Гледайки по какъв начин негови сътрудници по сглобяване се оправят с рейтингите, самият Бойко Борисов като нищо може да се е сетил за отрязаната си десетилетна дясна ръка Цветан Цветанов. Лидерът на ГЕРБ ненадейно се разкая: „ Грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие (медиите, най-много националните тв) по този метод ще неглижирате сходни проблеми, за какво щях да си предизвиквам това на партията, дето се вика - дясната си ръка да освободя “. Рече го това някогашният дълготраен министър председател за така наречен Апартаменгейт-2 – като прилика сред абсурда по жилището на отдавнашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов и настоящия проблема с продажбата на парцели на столичната улица „ Чаталджа “ от Асен Василев и Даниел Лорер от Политическа партия.

Точно по този начин, сбърка тогава Борисов! Трябваше когато през 2019-а извади Цветанов от всички управителни постове в партията (им), да го прати в Европарламента. Тъкмо тогава бяха предходните постоянни избори за евродепутати. Тъкмо и „ рейтингът “ на Цв.Цв. в ГЕРБ беше неограничен – той колеше и бесеше, както е признато „ убийствено “ да се споделя за всякакви вождове от всевъзможен диаметър. А Бойко да прогони Цецо до такава степен от всичко „ рейтингово “, та самичък да напусне демонстративно „ родната “ си партия и да роди друга. Дето е опозиционна, но единствено на Борисов.

А, че и изгода общодържавно можеше да имаме! Един Сергей Станишев съумя да води лявото – целия ПЕС, два мандата, изключително когато и него го заточиха от родната му Българска социалистическа партия в Европарламента, та да не се бърка тук в лидерските мазни битки, нищо че е един тип началник на Корнелия Нинова, но отдалече. Та в този порядък какви можеше да ги забърка точно Цветан Цветанов. Така „ структурно “ да ги ошашави примерно всички десни (че и други), в Европейския парламент, та да са му в ръцете, както бяха „ структурите на ГЕРБ “. И в Шенген право по суша, с изключение на по въздух и вода, и в еврозоната щяхме да сме още по средата на Цецовия евродепутатски мандат.

А не в този момент подобен партийно-политически строител като Цветан Цветанов, някогашният му „ първи “ Бойко Борисов да го употребява за нареждане на телевизионната стратегия.

Но по този начин е, никой не е оракул вкъщи най-общо казано, както самият Исус го е споделил: „ Никой оракул не е без респект, с изключение на в своята татковина, и сред своите сродници, и в своя си дом “. Особено пък, в случай че като на Никола Минчев му е по-висок рейтингът от на шефовете му – все пророци.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР