Кое обуславя за прокуратурата разходите за почивни бази и обучение

...
Кое обуславя за прокуратурата разходите за почивни бази и обучение
Коментари Харесай

Йорданова: Защо парите за почивни бази са повече, отколкото за съдилищата?

Кое обуславя за прокуратурата разноските за почивни бази и образование да бъдат два пъти повече от средствата за съдилищата? Това попита правосъдният министър Надежда Йорданова в коридорите на Народното събрание във връзка недоволството на прокуратурата от понижения бюджет.

Става въпрос за това по какъв начин нашите общи пари се разхождат обществено, транспарантно и дейно, добави министър Йорданова. Тя подсети, че България отделя най-голям % от Брутният вътрешен продукт за бранш правораздаване.

А отсреща нито имаме резултати от битката с корупцията по високите етажи, нито имаме чувство за правдивост в обществото. Така че дебатът по какъв начин се харчат средствата на прокуратурата би трябвало да бъде воден, сподели Йорданова. Буди безпокойствие, че и към сегашния миг отчета за програмното бюджетиране в правосъдната власт не е въведен дейно, каквито задължения сме поели, добави тя.

На въпрос дали казусът с парите е единствено поради прокуратурата, министърът изясни, че предлагането е направено въз основа на разбор. Трябва да има дейно и транспарантно разходване на бюджетните средства, добави тя.

Предвидените бюджетни средства няма да им попречат за изпълняването на техните функционалности, счита още министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР