Кое е най-бляскавото събитие в света на известните всяка година?

...
Кое е най-бляскавото събитие в света на известните всяка година?
Коментари Харесай

Срам на живо: Кои са най-големите гафове в историята на Оскарите


Кое е най-бляскавото събитие в света на известните всяка година? Оскарите, несъмнено! Дори да сте разпален фен на седмото изкуство, този ураган от искра, светлини, церемониалност, обилни рокли и сълзливи благодарствени речи няма по какъв начин да не ви завърти. Тази година измежду любимците за влиятелната премия са едни от най-гледаните филми за 2023 година – „ Опенхаймер “, „ Барби “, „ Убийците на Цветната Луна “, „ Клети създания “ и други

В нощта на 10-и против 11-и март феновете на седмото изкуство ще могат да се насладят на същински кино празник с премиите „ Оскар “ онлайн, единствено по KINO NOVA.  Винаги можете да прочетете листата с носителите на Оскар на сутринта след шоуто, само че по този начин ще пропуснете  тръпката да гледате онлайн по какъв начин спечелилите получават най-хубавите оценки.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER


В чест на дългоочакваното звездно събитие взехме решение да се върнем обратно и да ви напомним някои от най-големи гафове по време на церемонията. 

От първото си шоу през 1929 година, церемонията по връчването на премиите на Академията заслепява и възхищава както кинофилите, по този начин и познавачите на модата.

От това, че Хати Макданиел става първият негър човек, който печели Оскар за осъществяването си във „ Отнесени от вихъра “ от 1939 година, до известната тирада на Сали Фийлд за „ Места в сърцето “ от 1984 година, безчет моменти са гравирани в груповата памет на над 29 милиона фенове.

При дълготрайност от три часа излъчване на живо по малкия екран обаче не е изненадващо, че даже и при най-щателно плануваното събитие понякога се случват гафове.  От замяна на пликове до неканени посетители, през днешния ден ще се върнем обратно към най-големите гафове в историята на влиятелните кино награди.

1. Всичко на показ (1974)

Въпреки че голотата е била съвсем толкоз постоянно срещана (и приветствана) през 70-те години, колкото и през днешния ден, следва да се допусна, че гостите на премиите на Академията през 1974 година не са очаквали гол мъж, който демонстрира знака за мир (и съвсем всичко друго), от сцената по време на предаването онлайн.



Въпросният грабващ вниманието посетител? Художникът и деятел за правата на хомосексуалистите Робърт Опел. Той за момент изумява зрителите и водещия Дейвид Нивън, който таман е в развой на показване на своята ко-водеща Елизабет Тейлър. Отговорът на Нивън е толкова комичен, колкото и внезапен: „ Не е ли очарователно да си помислим, че може би единственият смях, който човек в миналото ще получи в живота си, е като се съблече и покаже минусите си? “. Ох!

Тейлър, въпреки това, изглеждала равнодушна. Към днешна дата претекстът на Опел не е изцяло явен, само че някои споделят, че случаят е проведен като трик от продуцента на шоуто Джак Хейли младши.

2. Приказка за двама спечелили (2017)

 оскари Getty

Цветният филм " Ла Ла Ленд "  на режисьора Деймиън Шазел завоюва най-желаната премия за вечерта... за един прелестен къс миг. След заплетена поредност от нещастни събития, Фей Дънауей и Уорън Бийти получиха извънредно значимия плик за най-хубав филм на премиите Оскар за 2017 година, или най-малко по този начин си мислеха.



Вместо това Брайън Кулинан – старши сътрудник в счетоводната компания PricewaterhouseCoopers, която подрежда бюлетините на гласоподавателите на премиите „ Оскар “ от 1934 година насам – по простъпка е връчил на Бийти плика, съдържащ спечелилия в категорията за най-хубава актриса за вечерта (наградата беше присъдена на Ема Стоун за ролята ѝ в " Ла Ла Ленд " ).
 Щастие и неспокойствие в 45 секунди: най-незабравимите речи на Оскарите  Щастие и неспокойствие в 45 секунди: най-незабравимите речи на Оскарите  Щастие и неспокойствие в 45 секунди: най-незабравимите речи на Оскарите  Щастие и неспокойствие в 45 секунди: най-незабравимите речи на Оскарите
Видимо комплициран, Бийти подаде плика на Дънауей, която след момент, който евентуално няма да не помни, обяви грешния победител. Възгласите и фанфарите бързо се трансфораха в бърборене и ахкане, когато продуцентът Джордан Хоровиц нахлу на сцената, с цел да разгласи: „ Има неточност. " Лунна светлина ", вие спечелихте най-хубав филм. Това не е смешка. "

След задълбочено следствие, безчет извинения, изпратени от PwC и голям брой вайръл GIF-ове с реакции на звезди, на Кулинан и колежката му Марта Руис беше сложена възбрана да присъстват на " Оскарите ", до момента в който на компанията беше разрешено да продължи да работи с Академията. 

3. Ще ни би трябвало по-голяма лодка (2016)

 оскари Getty

Не е изненадващо, че членовете на ЛГБТК+ общността са доста по-слабо показани в листата на номинираните и наградените с  " Оскар "  през последните десетилетия. Докато десетки хетеросексуални артисти са номинирани за превъплъщаване в гейове, лесбийки и транс герои на екрана, има единствено няколко носители на " Оскар ", които фактически са с такава полова ориентировка, в това число Дъстин Ланс Блек, който завоюва най-хубав автентичен сюжет за биографичния филм за Харви Милк от 2008 година, " Милк ".
 13 дами, които станаха жертва на любовното проклинание на Оскарите  13 дами, които станаха жертва на любовното проклинание на Оскарите  13 дами, които станаха жертва на любовното проклинание на Оскарите  13 дами, които станаха жертва на любовното проклинание на Оскарите
Все отново малко на брой е по-добре от никакви – урок, който артистът Сам Смит научи по сложния метод, когато получи оценката за най-хубава истинска ария на премиите " Оскар " през 2016 година По време на пламенната си благодарствена тирада артистът неправилно разгласи: „ Преди няколко месеца прочетох публикация от сър Иън Маккелън и той сподели, че никой намерено гей мъж не е печелил " Оскар ".

Малко по-късно Блек разгласява в Туитър видео от личната си благодарствена тирада от 2009 година с надпис: „ Хей @SamSmithWorld, в случай че нямате визия кой съм, може би е време да спрете да изпращате известия на годеника ми [британския гмуркач Том Дейли]. “ В изявление за NME Смит по-късно се извини за объркването, като призна: „ Бях изкормен – имаше 90 милиона души, които гледаха това шоу; Исках да кажа нещо позитивно и се прецаках. ”

4. Изгубен баланс (2013)

 оскари Getty

Дженифър Лоурънс е най-младият човек, който в миналото е получавал четири номинации за " Оскар ". Метеоричното издигане на Лоурънс към славата я трансформира в същинска любимка на аления килим. Но за разлика от някои от по-резервираните ѝ холивудски връстници, тя бързо се утвърди като земна личност – известност, която тя затвърди още повече, когато се спъна по стълбите на път да одобри признанието за най-хубава актриса по време на премиите " Оскар " през 2013 година за осъществяването си в " Наръчникът на опитимиста ".

След като подвигна светлорозовата си рокля на Dior и се изкачи по останалите стъпала, Лорънс се пошегува: „ Вие просто се изправяте, тъй като се чувствате зле, че паднах. Това е в действителност неловко. “

5. Изгубени в превода (2014)

 оскари Getty

По време на премиите „ Оскар “ през 2014 година магнитът за несъгласия Джон Траволта разруши интернет, когато показа актрисата и звезда от „ Замръзналото кралство “ Идина Мензел като „ нечестиво надарената, единствена Адел Дазим “.

Да се каже, че публиката реагира с изненада, би било подценяване. Мензел, който одобри грешката с добро въодушевление, се смя последна на церемонията по връчването на премиите " Оскар " през 2015 година След като водещият Нийл Патрик Харис се пошегува, че Бенедикт Къмбърбач е „ звукът, който получавате, когато помолите Джон Траволта да произнесе „ Бен Афлек “ “, звездата на Wicked излезе на сцената, с цел да показа Траволта като „ моят добър другар, Глом Газинго “. Когато пристигна време Траволта да разгласи номинираните за най-хубава истинска ария, Мензел попита: „ Искаш ли аз да го направя? “.
 Звездите, които доведоха децата си на Оскарите  Звездите, които доведоха децата си на Оскарите  Звездите, които доведоха децата си на Оскарите  Звездите, които доведоха децата си на Оскарите
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .

 

 

 

 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР