Кодът на AI може да бъде страшен, ако не се

...
Кодът на AI може да бъде страшен, ако не се
Коментари Харесай

Христо Томов: Оптимист съм за бъдещето на човечеството с изкуствения интелект

Кодът на AI може да бъде заплашителен, в случай че не се подходи с нужното почитание и внимание към казуса. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ предприемачът и специалист по машинно самообучение Христо Томов, сътрудник и съосновател на “Дриймикс ". " Все още го подценяваме, само че към този момент се пробужда осъзнатост у хората за това, което наближава. “

Според специалиста измененията се случват доста бързо, като даже се форсират в последните години, което води до боязън от новото, тъй като хората не са привикнали на толкоз бързи темпове на развиване в тази област. " Заплахи на равнище човечество – може би в случай че в действителност подценим казуса и оставим изкуственият разсъдък самичък да реши кое е значимо за него, има сериозна заплаха то да не съвпадне с това, което е значимо за човечеството, тъй наречените развой по подравняване на мотивацията на изкуствения разсъдък с мотивацията на хората. “ Този развой не е елементарен и се хвърлят големи запаси и средства с цел да бъде решен, описа още Христо Томов. " Дали са задоволително доста пари, бъдещето ще покаже. “

" Етичните проблеми и проблемите на равнище човечество, тези, които фундаментално могат да трансформират човечеството, са малко по-напред в бъдещето, само че пък са доста по-значими. Непосредственият проблем, който ще се усети най-бързо, това е пазарът на труда “, счита Христо Томов, като и двете неща са значими съгласно него, само че едното е по-непосредствено, а другото по-напред в бъдещето.   

" Възможно е да се доближи до такова равнище на развиване на изкуствения разсъдък, и това ще е доста забавен миг за човечеството, когато за първи път ще се сблъскаме с непознат разсъдък, който е на равнището на нашия и даже го надвишава в някои области “, сподели още специалистът. По думите му, интелектът е строго характерен и има доста аспекти, което не разрешава да се каже, че един разсъдък е по-добър от различен. Това важи освен за хората, само че и за изкуствения разсъдък.

" Аз съм оптимист за бъдещето на човечеството с изкуствения разсъдък, не толкоз изплашен от това, което се задава. Според мен, капацитетът за усъвършенстване животът на хората е голям и неведнъж надвишава рисковете, “ заключи съоснователят на “Дриймикс " Христо Томов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР