Код червено за опасно време в редица региони в Италия.

...
Код червено за опасно време в редица региони в Италия.
Коментари Харесай

Заради наводненията: Български тираджия е блокиран във водния капан в Италия

Код алено за рисково време в редица райони в Италия. Образувалите се свлачища са затрупали 41 града и села, които остават изолирани за неопределен срок. Жертвите досега са 14, а 20 000 души са без дом. От консулството в Италия поучават: българите да се въздържат от пътувания, тъй като се чакат още превалявания. А по информация на NOVA във водния капан са попаднали български шофьор на тежкотоварни коли. Наводнението разсънва тази нощ българката Елена Периолска.

" Аз съм в Чезена - най-засегната част. Реката излезе тази нощ и заля целия квартал ”, описа дамата.

Пожарната изпомпва водата от вкъщи й. Остава в него, само че я е боязън - тъй като в идните дни се чака още дъжд.

" За първи път в живота си виждам такава суматоха. Всички доста си оказват помощ ”, показа още Елена.

 Наводненията задействаха над 300 свлачища, 23 реки преляха, повече от 400 пътища са разрушени. На един от тях се оказва и водач на тир от България.

" Човекът е блокиран на пътя заради паднали дървета. Той е добре и всичко е наред с него ”, съобщи генералният консул на България в Милано Ана Паскалева.

До момента в консулството ни в Милано не са получени сигнали от други българи. Десетки избавителните екипи оказват помощ на потърпевшите. Пожарникари избавиха 2-годишно детенце, което се оказа блокирано в една от наводнените здания. То беше извадено благодарение на хеликоптер, откакто пожарникар се спусна с въже до балкона, където живеело детето.

Евакуацията на хората в най-пострадалите провинции, южно от Болоня, продължава. Дори музеите се трансфораха в дом за хората останали без покрив.

Днес район Емилия-Романя задейства безвъзмезден телефон за информация на жителите по отношение на наводненията. Българското консулство също има незабавна телефонна линия. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР