Коалицията на джентълмените предлага закони, съгласувани само между тях. От

...
Коалицията на джентълмените предлага закони, съгласувани само между тях. От
Коментари Харесай

Нинова: Коалицията на джентълмените предлага закони, съгласувани само между тях

Коалицията на джентълмените предлага закони, съгласувани единствено сред тях. От през днешния ден започваме вансяне на нашата законодателна стратегия в деловодството на Народно събрание. Следващата седмица ще внесем един огромен специфичен и данъчен пакет от закони. Това сподели на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на " Фокус "

Ето какво уточни Нинова: 

Внасяме законопроект минималната заплата да влезе от 1 юли тази година, а не от 1 януари 2024. По този метод считаме да се погрижим за хората.

Внасяме поправи в Наказателен кодекс по отношение на шофиране в дрогирано или пияно положение. Ние предлагаме наказанаията да се покачат от 15 до 20 години или пожизнен затвор, т.е. без условни присъди. Също да се лишават МПС-та.

Предлагаме двойно нарастване на трафикът със затвор от 15 до 20 години, както и лишаване на имуществото.

Предлагаме увеличение на наказването за случаи на детска порнография.

Предлагаме и закон за домашното принуждение. Изчистили сме закона от текстове за джендър идеологията. Не можем да позволяваме повече жертви на домашно принуждение, внасяме оня закон, който е прочут от предходния парламент.

" Трябва да се усили събираемостта на налозите. Тя не е такава, каквото би трябвало да бъде. Ние считаме, че не сме готови за влизане в еврозоната. Смятаме, че в тази рецесия би трябвало да се помогне на хората ", сподели Нинова. 

Тя счита, че консултациите са официални процедури и в предния парламент те не не са спомогнали за съставяне на държавно управление.

" Какъвто и бюджет да бъде импортиран, сред първо и второ четене, ние ще си предложим нашите закони ", безапелационна бе Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР