Коалицията между БСП, ПП и ДБ приключи. Оттук нататък трябва

...
Коалицията между БСП, ПП и ДБ приключи. Оттук нататък трябва
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП спаси парламентаризма в България

Коалицията сред Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България завърши. Оттук нататък би трябвало да гледаме бъдещето. Всеки един избор е едно ново начало. Това съобщи в студиото на " Панорама " Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

По думите му за Българска социалистическа партия е значимо да се пази националния интерес и в случай че възгледите им съответстват с тези на други политически сили, то тогава може да се откри вярното решение.

" Избирателят сподели новата форма, в която ще се взимат решенията в бъдещия парламент, няма да се взима еднолично решение и няма съответна политическа мощ, която да постанова своята воля, а ще би трябвало всички политически сили да бъдат съпричастни и да вземат участие в процеса и да носят отговорност ", сподели той.

За избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание Стойнев съобщи, че Българска социалистическа партия е избавила парламентаризма в България.

" Българска социалистическа партия сподели по какъв начин би трябвало да се работи в такава спешна обстановка и да се отбрани публичния интерес за сметка на партиен интерес, тъй като ние пострадахме от това решение във вътрешнопартиен проект, само че в името на парламентаризма Българска социалистическа партия отстъпи, с цел да имаме консенсус. Всеки приказва за консенсус, само че не подхващат действителни дейности. Българска социалистическа партия направи тази първа крачка, нашият водач я направи и се чака останалите политически сили да създадат минимално изпитание, с цел да може да образуваме държавно управление, с цел да отговорим на обществото. А обществото чака обществена, икономическа и финансова непоклатимост ", сподели Стойнев.

По отношение на връщането на хартиената бюлетина съобщи, че не желаят премахването на машинното гласоподаване, а право на избор на българските жители и по-скоро на тези, които се тормозят от машините.

За позицията на Българска социалистическа партия за приемането на еврото сподели, че от Левицата желаят да бъдат добре осведомени. Искат да знаят какъв е проектът на държавното управление и дали 2024 е удачната година. Даде образец за евентуалния претендент Унгария, където форинтът се обезцени, а лихвените проценти и в Чехия, и в Унгария са двуцифрени.

" В този миг е належащо да има постоянен бюджет и повече отвсякога страната се нуждае от усмиряване и политическата класа би трябвало да го даде ", безапелационен е обаче Стойнев.

На въпрос за какво България да не дава оръжия на Украйна, откакто до момента продаваше, Стойнев съобщи, че продаването е от частните компании.

" Тук е въпросът страната да се ангажира и това което се създава или занапред ще се създава, би трябвало да се заплаща или да се дава, или да се дава техника, която е доста остаряла. Трябва да мислим какво ще се случи след войната, по какъв начин се реализира тази непоклатимост и по какъв начин ще се реализира мирът. Предпочитам България да оказва помощ на украинските жители, в сравнение с войната и гибелта. Ние не можем да произвеждаме извънредно съвременно съоръжение, само че в последна сметка би трябвало да бъдем и малко деликатни ", съобщи Стойнев и цитира думите на Саркози, които споделя, че " Европейска комисия е административна конструкция и би трябвало да внимава, когато предизвиква безразборното предоставяне на оръжие, тъй като всяко предоставяне на оръжие е вложение в спор ".

" Българска социалистическа партия е социалистическа партия, която милее за мира и смята, че ще е от страната на тези, които договарят и намират решение, в сравнение с да подтикват спорове ", сподели още той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР