Коалицията ГЕРБ-СДС запазва предимство в електоралните нагласи на българите за

...
Коалицията ГЕРБ-СДС запазва предимство в електоралните нагласи на българите за
Коментари Харесай

“Галъп“: Радев на ръба от победа в първия тур, “Възраждане“ пред “Изправи се.БГ! Ние идваме!“

Коалицията ГЕРБ-СДС резервира преимущество в електоралните настройки на българите за идните избори. Тя е с 24.2% поддръжка, а борбата за второто място е сред Българска социалистическа партия и “Продължаваме смяната “. Това демонстрира изследване на “Галъп интернешънъл болкан “ за “Офнюз “, извършено лице в лице измежду 1081 пълнолетни българи в интервала 23-31 октомври.

Ако парламентарните избори бяха в края на октомври, за ГЕРБ-СДС биха пуснали бюлетина 24.2% от гласуващите, за Българска социалистическа партия – 15.7%, за “Продължаваме смяната “ – 13.7%, за “Има подобен народ “ – 11.3%, за Движение за права и свободи – 11.1%, за “Демократична България “ – 9.8%.

Следват “Възраждане “ с 3,3% и едвам по-късно “Изправи се.БГ! Ние идваме! “ – 3.1%.

При колебаещите се най-добре показани са “Продължаваме смяната “.

Според социолозите Българска социалистическа партия към този момент изпреварва " Продължаваме промяната “, само че не е ясно по какъв начин обстановката с Covid-19 и машинното гласоподаване ще повлияе на по-възрастния електорат.

Ще имаме ли президент от първи тур е значимият въпрос съгласно “Галъп “.

За Румен Радев биха дали своят вот 47.6% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 25.1%, за Мустафа Карадайъ – 8.5%, а за Лозан Панов – 5.7%.

От “Галъп “ означават, че Радев към този момент резервира преднината си, само че е допустимо поради обстановката към зелените документи и други проблеми да се стигне и до втори тур против Анастас Герджиков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР