Коалиция Изправи се! Мутри вън подаде документи за участие в

...
Коалиция Изправи се! Мутри вън подаде документи за участие в
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън се регистрира за изборите

Коалиция " Изправи се! Мутри вън " подаде документи за присъединяване в идните на 4 април парламентарни избори. В обединяването влизат Мая Манолова, " Отровното трио ", както и партиите ДБГ, " Движение 21 " на Татяна Дончева и " Волт " на някогашният народен представител Настимир Ананиев.

Преди ден представителят на ЦИК Димитър Димитров разгласи, че с наименованието на обединението. Според него " името е доста извънредно " и не е сигурен дали то " дава отговор на критериите за положителни нрави ". От думите на Димитров се разбра, че обединението има и авариен вид за име.

Според Манолова пък няма безусловно никакви законови учредения за отвод на регистрацията нито в Изборния кодекс, нито в решението на Централната изборателна комисия (ЦИК) за наименованието на партиите и обединенията.

" Ако се откаже регистрация, това ще е политическа поръчка и ЦИК ще се трансформира в политическа бухалка за премахване от изборите на неуместните за властта. Това демонстрира страха на Борисов от същинската опция, която ще се появи на тези избори ", сподели тя.

Татяна Дончева добави, че чисто юридически актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред Върховния административен съд и посочи, че това ще бъде направено незабавно, в случай че бъде отказана регистрация на обединяването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР