Коалиция БСП за България ще се яви на предсрочния парламентарен

...
Коалиция БСП за България ще се яви на предсрочния парламентарен
Коментари Харесай

БСП с № 33 на изборите, Радев-Йотова - с 6

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще се яви на предварителния парламентарен избор с номер 33 в бюлетината. Подредбата на партиите и обединенията беше изтеглена посредством чоп в ЦИК.

" Не съм добър в нумерологията. Важното е, че социолозите ни дават растеж и ние ще създадем всичко допустимо в акцията да станем първа политическа мощ ", съобщи Христо Проданов, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. ГЕРБ са главен конкурент на левицата, акцентира лидерът на листата в столичния 23 МИР. Подхождаме съществено към присъединяване ни в изборите и се готвим за съответни законодателни промени, с които да противодействаме на обществената, икономическа и енергийна рецесия, акцентира той. Проданов прикани всички партии да подходят отговорно към проблемите, които следва да бъдат решени, с цел да може политиците да са съответни на тревожната обстановка, в която се намира страната.

За Румен Радев и Илияна Йотова ще се гласоподава с номер 6 в бюлетината. Още 23 са кандидат-президентските двойки, които влизат в конкуренцията за " Дондуков " 2. 12 от тях са издигнати от инициативни комитети, а останалите са партийни кандидатури.

Вицепрезидентът Илияна Йотова е удовлетворена от номера в бюлетината. Шест е за отличници, разяснява тя. " Продължаваме акцията с звук подобен, какъвто е бил той през последните четири години. Ще продължаваме да приказваме с гласа на българските жители ", акцентира Йотова. Тя откри галерия на български книги в Националната библиотека, която е продължение на самодейността на вицепрезидента " Народността не пада там, дето знанието живей ".

" Българска социалистическа партия потегля мобилизирана за изборите и чака мощни резултати. Тръгваме с мотивация да се представим добре. Убедени сме в триумфа на Румен Радев, а за парламентарните избори се надявам да реализираме добър резултат. Българска социалистическа партия е като ЦСКА - излиза постоянно за победа ", съобщи евродепутатът Петър Витанов, който е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и част от Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова. По думите му победа на първи тур за Румен Радев би опровергала доста " харалани ГЕРБ " и други пропагандатори. Според Витанов без значение дали ще има първи или втори тур, значим е крайният резултат.

" Радев не се поддаде на комфорта да се помири с политическата обстановка, в която се намираше страната. Оглавявайки митинга на болшинството български жители, той се нарежда там, където го виждахме всички ние, редовите социалисти. Ние не се примирихме с метода, по който страната беше ръководена. В това отношение той не ни съобщи. Непримирим към корупцията, автокрацията, антидемократичния режим ", акцентира Витанов.

" Проф. Герджиков не оставя подозрения, че е претендентът на ГЕРБ даже с това, че се изрича ласкаво за 12-годишното ръководство на Борисов. Към това ще прибавя и наличието на емблематична фигура на ГЕРБ в лицето на Радомир Чолаков, който пък е отпред на Инициативния му комитет. И всичко това го нарежда доста ясно в лагера на някогашните ръководещи ", сподели Витанов и добави: " За Лозан Панов чаках, че ще е сериозен за метода, по който се управляваха институциите в България, а не да се концентрира върху облика на президента ", разяснява Витанов.

Българска социалистическа партия би трябвало да е доста дейна, с цел да убеди хората, че може да подсигурява действителната смяна поради поредната си политика на най-голяма опозиционна партия, безапелационен е Витанов. Той чака по-висока изборна интензивност на президентския избор, което ще се отрази позитивно и на резултата на левицата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР