Коалиционното споразумение вече е подписано. Лидерите на четирите преговарящи формации

...
Коалиционното споразумение вече е подписано. Лидерите на четирите преговарящи формации
Коментари Харесай

Коалиционното споразумение вече е факт - подписано е от лидерите

Коалиционното съглашение към този момент е подписано. Лидерите на четирите договарящи обединения сложиха подписите си под документа.

Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на " Продължаваме промяната ", потвърдиха подписването на съдружното съглашение от " Демократична България ", " ИТН " и " Българска социалистическа партия за България ".

Пред публицисти в Народното събрание двамата показаха готовия документ, който се чака да бъде оповестен по-късно довечера.

" Току-що съглашението беше подписано от всичките наши съдружни сътрудници ", уточни Кирил Петков и добави:

" Това, което виждате пред вас, е най-малко за пръв път в модерната история на България подобен подробен документ по всичките вероятни политики, по които имахме и групите, и специалистите, които дискутирахме, всичко влезе в този документ. Той е 140 страници, и действително ще даде опцията тази коалиция да бъде здрава и да работи за дълго време, тъй като не са общи приказки и има детайлни политики, има детайлни упования и всеки един министър на това държавно управление ще би трябвало да се оправя с тези задания ".

" Чувството е положително, тъй като огромна част от сложните решения бяха изчистени авансово. Както знаете, има много разногласия, има много решения, има много различия сред тази коалиция. Тя не е естествена коалиция. Минахме три пъти през избори, с цел да стигнем дотук, и беше доста значимо, това което направихме първата седмица безусловно обществено пред всички жители беше да се стиковат политиките ", уточни Асен Василев.

Малко по-късно бе обявено, че " Продължаваме промяната " ще показа на следващия ден - 11 декември, предлагането си за конструкция и състав на Министерския съвет, оповестиха от пресцентъра на групировката. Това ще стане в 13.00 часа, в постройката на Народното събрание. 

Кирил Петков съобщи, че е квалифициран, че за всяко от имената може да има и отрицателни мнения.

" Тук съблюдаваме две неща - едното е, че на всеки един съдружен сътрудник дадохме правото да излъчи своите представители, рамкирани обаче с това съглашение. Тези хора ще чакаме да свършат тази работа и, в случай че не я свършат, всеки ще се носи отговорност. Ако я свършат, тази коалиция ще бъде историческа за България. Всеки съдружен сътрудник носи отговорността за тима, който той предлага. Тези хора стават един общ тим на България ", сподели още Кирил Петков.

По-рано в петък Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди единомислещо съдружното съглашение за сформиране на държавно управление и утвърди претендентите на Българска социалистическа партия за вицепремиер и министри. Председателят на партията, въпреки и в оставка, Корнелия Нинова последна е положила подписа си под документа. 

По.рано денем съглашението и било подписано от съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и Атанас Атанасов. Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов го е подписал в партийния си офис.

" Продължаваме промяната " разгласи, че събира подписи за изключително съвещание на Народното събрание в понеделник, на което да се гласоподава проектокабинетът.

Утре президентът Румен Радем ще връчи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление на посочения от най-голямата парламентарна група на " Продължаваме промяната " за министър-председател Кирил Петков. Той незабавно ще го върне изпълнен, съпроводен от листата на министрите от съдружното държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР