Коалиционното правителство на Германия прие нов проектозакон за имиграцията, съобщават

...
Коалиционното правителство на Германия прие нов проектозакон за имиграцията, съобщават
Коментари Харесай

Коалицията в Германия прие имиграционна реформа по модел на Канада

Коалиционното държавно управление на Германия одобри нов проектозакон за имиграцията , оповестяват локални медии.

Предложението дава приоритет на образованието, възрастта и финансовата сигурност . Законопроектът се основава на канадския модел.

Тази заран съдружното държавно управление разгласи, че е постигнало единодушие за ново имиграционно законодателство след няколко месеца договаряния. Новият законопроект е въодушевен от канадския модел и ще затрудни достъпа на необразовани и небогати имигранти до Германия.

Споразумението се " придържа към правилото за разделяне на бежанците и трудовата миграция " и подсигурява, че тези, които имат юридическо право да потърсят леговище по отношение на немския закон, ще получат леговище.

В предлагането обаче се акцентира, че жители на страни отвън Европейски Съюз без обучение или съответно предложение за работа няма да могат да живеят в Германия.

" Не желаеме никакви неквалифицирани имигранти от трети страни ", се отбелязва в постигнатото съглашение.

Като при канадския модел имигрантите ще бъдат оценени съгласно равнището на обучение, възрастта, езиковите умения, предложенията за работа и " финансовата сигурност ".

Споразумението беше подписано от трудовия министър от Социалдемократическата партия и вътрешния министър Хорст Зеехофер.

Проектозаконът ще бъде гласуван в Бундестага.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР