Коалиционният съюзник на френския президент Еманюел Макрон, бившият министър Франсоа

...
Коалиционният съюзник на френския президент Еманюел Макрон, бившият министър Франсоа
Коментари Харесай

Френският съд оправда съюзника на Макрон, бивш министър на правосъдието Байру по обвинения в измама

Коалиционният съдружник на френския президент Еманюел Макрон, някогашният министър Франсоа Байру, беше оневинен по обвинявания в машинация в понеделник с присъда, която може да проправи пътя за връщане в кабинета или друга кандидатура за президентския пост.

Байру, който оказа помощ на Макрон да пристигна на власт през 2017 година, като се отхвърли от личната си кандидатура за висшия пост, подаде оставка като министър на правораздаването при започване на президентството на Макрон, когато беше намерено следствието за съучастничество в корист със средства на Европейския парламент. Той отхвърли обвиняванията.

Решението на съда повдига опцията за връщане в кабинета на 72-годишния Байру във втората група номинации за министри, предстоящи тази седмица, откакто Макрон промени държавното управление си през януари.

Центристката партия MoDem той управлява, е основна част от обединението на малцинството на Макрон, като държи 51 от 557-те места в Народното събрание и е наклеветен за повече функции в правителст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР