Коалиционният съвет на лидерите на Продължаваме промяната, БСП и Демократична

...
Коалиционният съвет на лидерите на Продължаваме промяната, БСП и Демократична
Коментари Харесай

Без изявления след коалиционния съвет, развръзката предстои

Коалиционният съвет на водачите на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " завърши, само че никой от сътрудниците не пожела да приказва пред медиите и да изясни какво са решили на срещата.

На изключителната колекция се очакваше да обсъдят по какъв начин да продължат договарянията за сформиране на държавно управление с третия мандат, връчен на Българска социалистическа партия. Дали ще има нов кабинет или нови парламентарни избори, ще стане ясно евентуално чак в сряда.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се видя с водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев и със съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и Атанас Атанасов през вчерашния ден вечерта в 19 часа в постройката на Министерския съвет.

Преди срещата се разбра, че от Политическа партия и от Демократична България имат вяра депутати от Има Такъв Народ да се съгласят да поддържат нов кабинет. Кирил Петков загатна за 8 съзнателни народни представители, Атанас Атанасов от Демократична България не уточни численост.

В понеделник левицата събира изпълнителното си бюро, с цел да вземе решение по какъв начин да действа с третия мандат.

По-рано през вчерашния ден Корнелия Нинова съобщи, че дефинитивно изясненост ще има най-рано във вторник вечерта, най-късно в сряда, откакто се произнесат управителните органи на Българска социалистическа партия.

До драмите се стигна, откакто в петък водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща договарянията за сформиране на кабинет. Формалната причина за това негово изказване беше среща на парламентарната група на Демократична България в зала „ Запад “ на Народното събрание, която бе излъчена онлайн в общественото пространство поради микрофони и камери, забравени включени от несъстояло се съвещание на комисия преди този момент. На тази вътрешна среща съпредседателят на Демократична България Христо Иванов проучва пред сътрудниците си по какъв начин вървят консултациите за държавно управление. Изречения от неговия роман дадоха мотив на Слави Трифонов да се обиди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР