Коалиционният съвет на БСП за България също няма да подкрепи

...
Коалиционният съвет на БСП за България също няма да подкрепи
Коментари Харесай

В БСП остават с ултиматума за Петър Илиев, все още гласуват

Коалиционният съвет на " Българска социалистическа партия за България " също няма да поддържа кабинет на Има Такъв Народ, в случай че Петър Илиев не бъде отдръпнат, взеха решение сътрудниците на соцпартията на свое съвещание на " Позитано " 20. В решението е записано, че съветът прави оценка високо положените старания на преговорния екип за реализиране на политическо съглашение с Има Такъв Народ, в което да залегнат целите на обединението, само че показва запаси към персоналния състав на оферти Министерски съвет и по-конкретно към фигурата на Петър Илиев, номиниран за вицепремиер и вътрешен министър. Ако Петър Илиев не бъде отдръпнат, парламентарната група на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " да не поддържа оферти Министерски съвет, е друго от решенията на съдружния съвет.

Докато той заседаваше, продължаваше гласуването на членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия " на автограф ", което ще рече неприсъствено съвещание. Те би трябвало да отговорят с " да " или " не ", а формулировката на решението гласи: Националният съвет на Българска социалистическа партия дава мандат на парламентарната група да поддържа структурата и състава на препоръчаното от Има Такъв Народ държавно управление при изискване, че бъде оттеглена кандидатурата на вицепремиера и министър на вътрешните работи Петър Илиев. Очаква се резултатите да бъдат ясни в следобедните часове, когато стартира и съвещание на парламентарната група.

По предварителни сондажи доминират настроенията за неподкрепа на Има Такъв Народ измежду членовете на пленума, а един от тях, депутатът Крум Зарков, даже към този момент го разгласи обществено във Facebook профила си.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР