Коалиционните партньори на Съюза (ХДС/ХСС) – социалдемократите (ГСДП), разкритикуваха канцлера

...
Коалиционните партньори на Съюза (ХДС/ХСС) – социалдемократите (ГСДП), разкритикуваха канцлера
Коментари Харесай

Остри критики срещу Маркел заради срещата и с Порошенко

Коалиционните сътрудници на Съюза (ХДС/ХСС) – социалдемократите (ГСДП), разкритикуваха канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел поради срещата й с украинския президент Петро Порошенко предишния петък, отбелязва немският народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, представен от  " Фокус ". 

Говорителят на ГСДП по външнополитическите въпроси Нилс Шмид дефинира решението на Меркел да одобри Порошенко в навечерието на втория тур на президентските избори в страната като „ странна политическа неточност “. Според него тя е трябвало да одобри за диалог и съперника му Владимир Зеленски, както направи президентът на Франция Еманюел Макрон.

Близо седмица преди решаващия втори тур на президентските избори в Украйна, президентът на страната Петро Порошенко бе признат за среща от канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел в Берлин, а по-късно – от френския президент Еманюел Макрон в Париж. В немската столица Порошенко и Меркел участваха в взаимен обяд, в границите на който затвърдиха двустранните връзки и разискаха настоящата обстановка в Украйна.

Няколко часа по-късно украинският президент отпътува за Париж. Срещата му с Макрон се състоя преди тази, която президентът на Франция организира с съперника му за президентския пост в Киев – спечелилият на първия тур на изборите Владимир Зеленски. И двамата претенденти за президентския се афишират за ясна западна ориентировка на някогашната руска република, която се стреми към участие в Европейския съюз и НАТО.

В допълнение към обстановката към Крим, Меркел беседва с Порошенко и за продължаващото нерешително използване на Минските съглашения за Източна Украйна. Френската президентска работа напомни, че Франция и Германия посредничат в така наречен нормандски формат за разрешаване на спора в Украйна. В него вземат участие още Киев и Москва.Отношенията сред двете прилежащи страни са обтегнати заради присъединението на Крим към Русия и поради спора в източната част на Украйна. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР