КНСБ планираза понеделникголяма протестна демонстрация в Софияпод наслов За по-високи

...
КНСБ планираза понеделникголяма протестна демонстрация в Софияпод наслов За по-високи
Коментари Харесай

КНСБ планира голям протест и автошествие в понеделник, 18 декември

КНСБ възнамерява за понеделник огромна протестна проява в София под наслов „ За по-високи хонорари и ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България “.

Предвидено е в 10.00 часа сутринта пред постройката на Народното събрание да стартира протест, след който да се организира и протестно автошествие по централни улици и булеварди на столицата.

В синдикалните протестни дейности ще вземат участие управлението на КНСБ и на главните ѝ членове от всички браншове и районите на страната, предава

Основното искане е за обезпечаване на спомагателни 450 милиона лв. за нарастване на заплатите в обществения бранш, които да залегнат в Бюджета за следващата година главно от финансовите разноски.

След края на митинга, в 11.00 часа, ще стартира протестно автошествие по централни столични булеварди и улици: от площад „ Независимост “, през Орлов мост, НДК, „ Руски монумент “, „ Тодор Александров “ и назад пред постройката на Народното събрание.

От КНСБ към този момент предизвестиха, че зрее обществено напрежение на редица места: районните здравни инспекции, „ Училищно и детско опазване на здравето “, организациите към земеделското министерство и други.

Вече бяха извършени протестни акции и от работещите в Агенция „ Пътна инфраструктура “, които блокираха автомагистрала „ Хемус “ при тунела „ Топли дол “, както и от бранш „ Култура “, в това число представителите на театралните изкуства. С протестни табели на транспортните средства стачкуват и работещите в градския превоз на София и други градове. На едночасова предупредителна стачка излязоха и работещите в Агенцията за обществено подкрепяне в цялата страна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР