КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при

...
КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при
Коментари Харесай

КНСБ няма да участва в преговорите при премиера днес

КНСБ няма да взе участие в договарянията за въглищните райони при премиера. Това стана ясно от публична позиция, публикувана на интернет страницата на синдиката.

Ето какво написа в нея:

" Президентът на КНСБ, водачите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не одобряват отправената покана от премиера акад. Николай Денков за договаряния този следобяд. Причината е ясно изразеният отвод от страна на протестиращите миньори и енергетици за диалози при премиера през днешния ден, 1 октомври.

Ескалиралото напрежение измежду миньорите и енергетиците от въглищните райони през последните дни потвърждава, че виновните институции не започнаха нужните дейности в нужните периоди за справяне със обществените и икономическите последствия от прехода към нисковъглеродна стопанска система.

Всички наши старания през последните години бяха ориентирани към намиране посредством разговор с държавното управление и парламентарно показаните партии на най-хубавите решения за работещите във въглищните райони и за социално-икономическите последици за страната изобщо. Уверени сме, че това е пътят при съществуване на открити и навременни дейности и чуваемост на проблемите и настояванията на служащите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР