КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение

...
КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение
Коментари Харесай

КНСБ отхвърля орязването на разходи за по-високи пенсии и заплати в Бюджет 2023

КНСБ няма да одобри да бъдат орязани разноските за нарастване на пенсии и заплати в плана за бюджет за 2023 година Синдикатът ще предложи и преструктуриране на приходите от налози, каза Виолета Иванова от Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ пред БНР.

" Ще предложим съответна приходна и разходна част на бюджета с повече разноски за заплата и с премерени и преструктурирани доходи от налози. Това е вид, тъй като в оферти бюджет ние не виждаме политика по приходите. Няма да се съгласи с този вид, а в противен случай, ние ще работим за увеличение на работните заплати и за една устойчива политика по приходите. "

В началото на идващия месец от КНСБ ще предложат вид за уравновесен бюджет с обезпечени доходи за пенсии и заплати и увеличение на някои налози, сподели още Виолета Иванова, предава.

" Има задоволително буфери, които могат да доведат за балансиране на бюджета. При този  растеж на цените ние не можем да допуснем, че пенсиите не би трябвало да бъдат увеличени от 1 юли. Същото се отнася и за разходната част по работните заплати. Има задоволителни буфери, които могат да балансират бюджета, възобновяване на Данък добавена стойност, увеличение на корпоративния налог на 15%. "

Според Виолета Иванова единствено нарастването на налог облага от 10 на 15% ще донесе доходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР