КНСБ и КТ Подкрепа поискаха с писмо до премиера Бойко

...
КНСБ и КТ Подкрепа поискаха с писмо до премиера Бойко
Коментари Харесай

Глас от Стомана – ВиК Перник щяло да фалира без предприятието

КНСБ и КТ " Подкрепа " желаеха с писмо до премиера Бойко Борисов  " Стомана индъстри " да употребява 5-6 000 кубика вода спешно, в случай че има заледяване на различните водоизточници на предприятието. Това удостовери и членът на УС на компанията Антон Петров.
Язовир " Студена " стига и за " Стомана ", в случай че не се губи 80% от водата, увери Петров. И беше безапелационен, че в случай че не е " Стомана ", ВиК-Перник ще банкрутира. " Ние плащаме постоянно, а другите клиенти – не. Когато " Стомана " заплаща, за какво да не ѝ дадем вода ", сподели Петров.
Бяха вложени над 20 млн. лв. за оправяне на водния цикъл на " Стомана " и за 10 години свалихме количеството вода - употребяваме 650 000 кубика годишно, откакто се употребиха 4,5-5 млн. кубика. Ползваме под 3% от водата на  Перник, увери Петров.
Антон Петров сподели, че " всичко, което има на територията на " Стомана " като поточета ", се употребява. И акцентира, че нито язовир " Пчелина ", нито " Лобош " може да се употребяват за водоизточници. По думите му, " Лобош " е на по-ниско като височина равнище и по тази причина предприятието не може да бъде употребено за водоизточник. А за какъв сигнал поради водата заговориха от " Стомана ", припомнете си в този материал!
На експлицитен въпрос за " Пчелина ", Петров отговори, че няма връзка. Имало преди години, само че отговорността била на " Напоителни системи ". Попитан дали се или ще се водят диалози, отговорът беше " дълга, сложна история ". Петров изрази подозрение и, че това щяло да е най-хубавото решение. А какъв скандал вървеше няколко месеца поради язовир " Пчелина " - припомнете си в тези материали!
Попитан дали ще има насилствен отпуск в " Стомана индъстри ", Петров разяснява, че се прави всичко допустимо това да не се случва.
От 15:00 часа би следвало в Перник да има вода. Но по високите места на града вода не идва – поради налягането. А по ниските има недоволства, че би трябвало да се точи доста вода, до момента в който потече топла вода. Оплакванията за чистотата на водата пък към този момент са постоянни. Има и сигнали, че на някои места вода тече и след края на оповестения режим, уточни Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР