Книжата на строителните компании в Турция поевтиняха значително на борсата

...
Книжата на строителните компании в Турция поевтиняха значително на борсата
Коментари Харесай

Победата на опозицията в Турция срина акциите на строителните предприемачи

Книжата на строителните компании в Турция поевтиняха доста на борсата в Истанбул в понеделник, откакто ръководещата партия в страната понесе невиждано проваляне на локалните избори, предава Bloomberg. Неубедителното показване понижава вероятността за осъществяване на подкрепяни от държавното управление огромни планове.

Цената на акциите на държавния концерн за вложения в недвижими парцели Emlak Konut GYO AS се намали с 9.8% до 8.99 турски лири, записвайки най-големия спад от една година насам. Компанията, която преди време беше ръководена от кандидат-кмета на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Мурат Курум, тласна надолу REIT показателя на борсата в Истанбул с 4.5%.

Предизборните обещания на Курум включваша строителството на нови 650 хиляди нови жилища, само че претендентът на опозицията за кмет Екрем Имамоглу удължи мандата си с нови пет години, като надви с разлика от 11 процентни пункта.

Резултатите от изборите натежаха и върху производителите на цимент, като основаната в Истанбул Bogazici Beton Sanayi Ve Ticaret означи спад от 10%, цената на акциите на Akcansa Cimento AS, различен огромен производител на цимент в най-големия турски град, се намали с над 6%.

„ Тези придвижвания са по-скоро краткосрочни и психически, подбудени евентуално от вложители на дребно “, разяснява Хайдар Акун, ръководещ сътрудник на основаната н Истанбул компания Marmara Capital.

Вероятно имаше известни упования, че позитивен резултат за ръководещата партия ще поддържа устрема към строителство “, добавя той.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР