Книгите са безценни съкровища, се казва в поздравителния адрес от

...
Книгите са безценни съкровища, се казва в поздравителния адрес от
Коментари Харесай

Йотова за „Алея на книгата“: Книгите са безценни съкровища

Книгите са скъпи съкровища, се споделя в приветствения адрес от вицепрезидента Илияна Йотова, прочетен на 11-ото издание на „ Алея на книгата “, което беше намерено през днешния ден пред Националния замък на културата в столицата.
В обръщението си Йотова напомня думи на френския класик Виктор Юго – „ без книга светът е нощ, а мозъкът – презрян. Без книга народите са стада без мисъл... “ Затова, акцентира Йотова, е нужна по-целенасочена държавна политика в областта на книгоиздаването. „ Въпреки че съм последовател на новите технологии и електронните устройства, въпреки всичко дигитализацията не може да замести книгата “, счита вицепрезидентът.

„ Днес честваме побеждаващата мощ на писаното слово, на знанието, на грамотността. Забранявана и отричана през вековете поради своята мощ, книгата съумява да надживее всичко. Днес тежките кални обувки на незнанието настъпват все по-уверено и все по-дръзки стават опитите да се потиска знанието, само че знанието прави индивида мощен, а не властта, не благосъстоянието, тъй като всичко това е мимолетно “, се споделя в приветствения адрес към самодейност. Повече четящи българи, повече грамотни и знаещи младежи дружно сме в тази идея, дружно в идея „ просветеност “, показва Илияна Йотова. И твърди уредниците на самодейността, че, както и до момента, може да разчитат постоянно на вицепрезидента, както и на президентската институцията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР