Книга, посветена на проф. Марко Семов, беше представена тази вечер

...
Книга, посветена на проф. Марко Семов, беше представена тази вечер
Коментари Харесай

Представиха книга, посветена на Марко Семов

Книга, отдадена на проф. Марко Семов, беше показана довечера във Военния клуб в София. В творбата „ Очите на сърцето - сияния по пътя на дивачка “ - създателят Цецка Бончина ни напомня мъдростта на огромния академик, публицист и публицист. А мотивът за издаването й е 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов.


Да пишеш за огромната персона проф. Марко Семов е прекомерно мъчно, само че в това време и прекомерно отговорно. Цецка Бончева го прави 17 години откакто той показва първата й книга.
Цецка Бончина, публицист: Това, на което подчертавам в моята книга, е неговата проницателна мъдрост. Всичко, което Марко Семов е написал в неговото богато литературно творчество, целия негов бездънен взор към бъдещето на тази страна. 12 години след неговата кончина, вниквайки в това творчество, аз персонално се увещавам, че той в действителност е огромен оракул и влъхва.
Умее да вниква в душата на българина, само че българинът също се пробва да вникне в неговата. Защото думите на проф. Марко Семов увличат. Превръща ги в майсторски разкази - и от екрана, и от страниците на книгите, които написа. Онова, с което проф. Семов остава в паметта на хората обаче, е неговото родолюбие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР