КНДР призова Южна Корея да спре безразсъдните си провокативни действия,

...
КНДР призова Южна Корея да спре безразсъдните си провокативни действия,
Коментари Харесай

Изстреляните от Пхенян ракети - заради безразсъдните провокации на Сеул

КНДР прикани Южна Корея да спре " безразсъдните си провокативни дейности, които провокират военно напрежение в зоната на фронтовата линия ".

Пхенян предизвести, че в противоположен случай Сеул ще се сблъска с " големи " контрамерки в отговор.

В писменото изказване на Генералния щаб на Корейската национална войска со показва, че осъществен на 13 и 14 октомври, е бил " контрапротест, целящ още веднъж да изпрати ясно предизвестие против умишлените провокации на съперника във фронтовата зона ".
 Северна Корея още веднъж изстрелва ракети и снаряди
Северна Корея още веднъж изстрелва ракети и снаряди

Напрежението на Корейския полуостров пораства

По-рано тази седмицана балистични ракети и 170 артилерийски снаряда към морето и изпрати бойни самолети, които прелетяха покрай границата с Южна Корея, което в допълнение увеличи напрежението, провокирано от неотдавнашните оръжейни проби на Севера.

В последните месеци се ускоряват и опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година , откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.

В края на септември южнокорейски източници оповестиха, че първият нуклеарен опит на Северна Корея от 2017 година насам, в случай че подобен се реализира, евентуално ще се случи
 КНДР изстреля ракета след прехвръкване на военни самолети на Юга
КНДР изстреля ракета след прехвръкване на военни самолети на Юга

Отново се основава напрежение сред страните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР