Кметовете от ДПС на седемте общини в област Кърджали и

...
Кметовете от ДПС на седемте общини в област Кърджали и
Коментари Харесай

Кметове от ДПС искат спешна среща с премиера

Кметовете от Движение за права и свободи на седемте общини в област Кърджали и ръководителите на локалните препоръки желаеха незабавна среща с премиера Бойко Борисов, съобщи БНР.

Поводът са обжалваните в Административния съд от регионалния шеф Никола Чанев решения на пет общински съвета да покачат локалните налози и такси.

В своя позиция представителите на Движение за права и свободи декларират, че това е казус в народен мащаб, изключително след апела на финансовия министър за промяна на данъците.

Кметовете цитират изявление на Владислав Горанов да не разчитат на страната за финансиране на инфраструктурни планове в обитаемоте места, а да вдигнат локалните налози, които са „ извънредно ниски “.

Кметовете и ръководителите на Общинските препоръки попитаха чия политика извършва регионалният шеф на Кърджали, това ли е отношението на държавното управление към регионите със смесено население и кой има интерес да пречи на развиването на локалните общини.

Пред БНР регионалният шеф Никола Чанев сподели: „ Ако дейностите ми пазят ползите на локалните поданици, да, отговорен съм “.

Мотивът за обжалване на признатите в края на декември по-високи налози е неналичието на изясненост по какъв начин ще се употребяват събраните пари и това, че новите данъци не дават отговор на качеството на предоставяната услуга.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР