Кметовете на едни от най-големите български градове и общини заеха

...
Кметовете на едни от най-големите български градове и общини заеха
Коментари Харесай

Кметове от цяла България с мощна подкрепа за министър Нанков

Кметовете на едни от най-големите български градове и общини заеха мощна позиция в поддръжка на министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Градоначалниците на Ивайловград, Димитровград, Разлог и кметът на община Сатовча считат, че той има безспорни качества за сектора и оставката му не би трябвало да бъде гласувана.

Предлагаме ви техните отзиви, които изрекоха пред kmeta.bg

"За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи позволение по един от многото съществени проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на интензивността му и влизането в проблематиката ние сега подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград ", съобщи кметът на Ивайловград Диана Овчарова.



Кметовете на едни от най-големите български градове и общини заеха мощна позиция в поддръжка на министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Градоначалниците на Ивайловград, Димитровград, Разлог и кметът на община Сатовча считат, че той има безспорни качества за сектора и оставката му не би трябвало да бъде гласувана. Предлагаме ви техните отзиви, които изрекоха пред kmeta.bg "За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи позволение по един от многото съществени проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на интензивността му и влизането в проблематиката ние сега подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград ", съобщи кметът на Ивайловград Диана Овчарова.

Тя е безапелационна, че е добре да се премисли дали да се одобри оставката на Нанков. "Ивайловград и общината, която управлявам, не сме срещали такава поддръжка, както в лицето на Николай Нанков - за решаването на толкоз значими и основни проблеми за общината. Нанков има напълно моята поддръжка ", сподели още Овчарова. Кметът на Ивайловград добави, че сега общината има нужните финанси за плана, които са обезпечени по разнообразни лотове.

"Отчитаме план за 300 000 лв. за тръбопровод Орфей. Подписахме съглашение и финансиране преди няколко седмици и за тръбопровод и канализация на ул. "Иван Вазов ", преди този момент ремонтирахме ул. "Климент Охридски " и "Възрожденска ". Никога до момента не сме срещали такова схващане, както в лицето на министър Нанков ", добави Овчарова.

Кметът на Димитровград Иво Димов твърдо поддържа министъра на районното развиване и благоустройство Николай Нанков и е изрично срещу освобождението му от поста.

"Твърдо стоя зад министър Нанков, тъй като във времето, в което той беше в изпълнителната власт сподели, че е правилен сътрудник, на който може да се разчита. За мен беше наслаждение и като заместник-министър и министър да работя с него ", съобщи Димов. По думите му тази оставка е прибързана и би трябвало да се намерения съществено върху нея. Градоначалникът похвали и работата на другите двама министри в оставка - Валентин Радев и Ивайло Московски.



"Общините главно споделят с министерството на районното развиване и благоустройство и мисля, че в случай че министър Нанков напусне това министерство - ще бъде загуба освен за държавното управление, само че и за българските общини, които всеобщо го поддържат ", сподели кметът в качеството си на зам.-председател на Националното съдружие на общините.

"Има декларация в поддръжка на районния министър, подписана от сътрудници от всички политически сили. Искрено се надявам той да резервира поста си ", добави Иво Димов.

Кметът на община Разлог Красимир Герчев също застана твърдо зад министър Нанков: "Категорично срещу съм приемането на оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той е наш районен министър, с който ние, кметовете, работим доста добре. Това ще го потвърдят и сътрудници от други политически партии, което е задоволително висока оценка за професионализма, компетентността и качествата на министър Нанков ", съобщи от своя страна той.



Според него непрестанно се изготвят нови значими планове, свързани с инфраструктурата, работи се по нови сектори на автомагистрали в страната. Нанков постоянно откликва на проблемите на локалната общественост, демонстрира схващане, диалогичен е. „ Не единствено има нужната експертиза за своя пост, само че и в човешки проект впечатлява. Готов е постоянно да чуе думата ни, да дискутира с нас нещата и да реагира, с цел да ни окаже подпомагане. Вярвам, че има квалификацията и опциите да помогне и за стигането до истината за нещастието край Своге”, сподели градоначалникът на Разлог.

Герчев е обезпокоен, че при промяна на министър Нанков ще се стигне до закъснение на готови и утвърдени планове, защото доста неща зависят от министъра, от неговата подготвеност. Нов министър – това значи нов екип, надлежно и време, с цел да се срещнат в елементи с работата и активността във ведомството. Всичко това ще се отрази на ритмичността при осъществяването на плановете на общините, което може да се окаже огромен проблем.

Кметът на община Сатовча доктор Арбен Мименов, който е от Движение за права и свободи, също поддържа министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, и е срещу освобождението му от поста. „ Работим съвършено с този министър. Винаги беседва намерено с нас, има сензитивност към проблемите на общините, към дребните обитаеми места. Благодарение на него се стигна до отпущането на сериозна финансова сума за подсилване на свлачището в село Плетена. Той разбра, че са застрашени здравето и живота на десетки хора и на момента предприе нужните стъпки за решаването на този огромен проблем в селището”, твърди кметът Мименов.



Той добави, че в цялостен синхрон се работи сред община Сатовча и Министерство на регионалното развитие и във връзка с останалите планове, общинската администрация има цялостното подпомагане на министерството.

„ Лично мое мнение, че министър Нанков би трябвало да остане на поста си. Ако има отговорни за нещастието край Своге, дано си понесат отговорността с цялата суровост на закон, само че не смятам, че районният министър би трябвало да се трансформира в изкупителна жертва”, добави управникът на община Сатовча.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР