Кметовете да предприемат строги мерки за изпълнение на ангажиментите си

...
Кметовете да предприемат строги мерки за изпълнение на ангажиментите си
Коментари Харесай

Проверяват незаконни сметища в цялата страна

Кметовете да подхващат строги ограничения за осъществяване на уговорките си по ръководство на отпадъците. Това заръча Министерството на околната среда и водите в писма до районните си звена и до Националното съдружие на общините в Република България.

До края на март кметовете би трябвало да извършат инспекции на територията на общината за наличието на сектори, нечисти с боклуци. При несъблюдение на отговорностите по отношение на кметовете ще бъдат подхванати плануваните от закона административно-наказателни ограничения, акцентират от Министерство на околната среда и водите.

Целта на този надзор е да не се позволява изхвърляне на боклуци на неразрешени за това места, образуване на сметища и наново замърсяване на към този момент почистени терени.

Кметовете са длъжни, в качеството им на притежатели на общински пътища, да почистят отпадъците от пътя и пътните уреди, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и да обезпечат съдове за събиране на отпадъците и превозването им на до оборудванията за отнасяне.

Екоминистерството също е призовало АПИ да разпореди почистване на републиканските пътища в страната, както и поддръжка в положително екологично положение.

Министерство на околната среда и водите призовава гражданите да изхвърлят боклука си в избраните за това места и в случай че видят нерегламентирани сметища да алармират за това.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР