Кметицата на София Йорданка Фандъкова обяви, че ремонтът на третия

...
Кметицата на София Йорданка Фандъкова обяви, че ремонтът на третия
Коментари Харесай

Започва нов ремонт по столичния булевард България

Кметицата на София Йорданка Фандъкова разгласи, че ремонтът на третия сектор на бул. "България " стартира от на следващия ден.

"Две следващи години Столичната община ремонтира два сектора от бул. "България ". Утре ще бъде затворено за придвижване платното от бул. "Гоце Делчев " до бул. "Тодор Каблешков " в посока изхода на града. Автомобилите ще се движат в двете посоки в другото платно. Ремонтът на булеварда би трябвало да е подготвен за двайсет дни по контракт, само че въпреки всичко зависи от атмосферните условия ", уточни кметът.

Тя сподели, че строителният сезон е в ход. Използваме по-малкия трафик, с цел да стартираме обектите, които сме заложили за тази година, сподели Фандъкова. В момента се работи по бул. "Искърско шосе ", до 15-20 дни работата там би трябвало да завърши. Започна и построяването на колектора по ул. "Сребърна ".

"Предстои да бъде стартирана работа по "Шипченски проход ", имаме подготвеност да стартираме разширението на бул. "Тодор Каблешков ". Това е огромен обект, обвързван с сектор от вътрешния градски кръг, който е другият стратегически пътен план с изключение на Околовръстното шосе за облекчение на трафика в града, сподели кметът. За бул. "Филип Кутев " има определен реализатор и подготвеност да бъде стартирана работа.
Ще продължат строителните действия по бул. "Петър Дертлиев " в "Люлин ", последният сектор на бул. "Монтевидео " при станцията на метрото в "Овча купел " и "Николай Хрелков " в Горна баня. Започват и процедурите за Източната дъга, "Кукуш ", "Щросмайер " и "Първа българска войска ". Това са още четири обекта, по които с привършване на процедурите ще стартираме работа още през тази година ", осведоми кметът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР