Кметицата на Дуръс Вълбона Сако подаде оставка заради нейно изявление,

...
Кметицата на Дуръс Вълбона Сако подаде оставка заради нейно изявление,
Коментари Харесай

След труса в Албания: Кметицата на Дуръс подаде оставка

Кметицата на Дуръс Вълбона Сако подаде оставка поради нейно изказване, което провокира вълна от отрицателни реакции. Градът беше един от най-засегнатите след мощното земетресение в Албания на 26 ноември. 51 души починаха и към 2000 бяха ранени.

В изявление по малкия екран Сако несъзнателно разяснява, че трусът е взел „ само” 50 жертви. „ Това беше пагубно земетресение, само че ние сме удовлетворени от 50-те смъртни случая, тъй като в други случаи броят им би бил повече от хиляда ", сподели Сако, представена от БГНЕС.



Кметицата на Дуръс разгласи решението си да се отдръпна от поста в своя профил във „ Фейсбук”. Тя написа, че е надълбоко засегната от отрицателните реакции на почтената си неточност в изказването по малкия екран.

Сако благодари на всички за доверието, което са ѝ дали и оправда случилото се с насъбраната отмалялост през последните дни.
Равносметката след труса в Албания: 55 жертви и близо 2000 ранени Опустошителното земетресение остави 4000 души без дом
„ Изключително засегната съм от негативната реакция на моето изказване, което дадох след дни на стрес и безсилие. Подавам оставка като кмет на Дуръс. Сърдечно благодаря на всички, които повярваха в мен и се надявам да ме разберат”, написа тя в обществената мрежа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР