Кметицата на американския град Финикс се извини на чернокожо семейство,

...
Кметицата на американския град Финикс се извини на чернокожо семейство,
Коментари Харесай

Кмет се извини на чернокожи заради полицейски действия

Кметицата на американския град Финикс се извини на чернокожо семейство, което беше застрашено с револвери от служители на реда, съобщи БГНЕС.
Служителите на реда реагирали на сигнал за кражба в магазин. Видеозапис сподели по какъв начин те вадят револвери и крещят на фамилията да слязат от колата си. Пистолетите остават ориентирани към цивилните, макар че те очевидно не демонстрират да са опасност за служителите на реда.
Семейството твърди, че даже не са разбрали, че 4-годишната им щерка е взела кукла на стойност едвам 1 $, до момента в който напускали магазина.
Кметицата Кейт Галего написа в послание, че държанието на служителите на реда е било " изцяло несвоевременно и явно непрофесионално ". " Няма вид, при които такива дейности даже да се доближават до допустимото. Самата аз съм майка и да видя тези деца, сложени в такава ужасна обстановка е повече от разстройващо ", написа още Галего.
Кметицата сподели, че градът форсира процеса по въвеждането на камери, които служителите на реда да носят прикрепени към тялото.
По-късно ще има и среща по тематиката за застрашеното семейство сред разнообразни общности в града.
Родителите на застрашените деца споделиха, че ще съдят град Финикс за 10 милиона $. Рап легендата Джей Зи даде обещание да покрие разноските им за юрист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР