Кметът Йорданка Фандъкова провери изграждането на новата сграда към Френската

...
Кметът Йорданка Фандъкова провери изграждането на новата сграда към Френската
Коментари Харесай

До края на август трябва да е готова новата сграда на Френската езикова гимназия в София

Кметът Йорданка Фандъкова ревизира построяването на новата постройка към Френската езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ в София.

До края на август би трябвало да бъде дефинитивно завършен планът за уголемение и цялостна рационализация на съществуващата постройка на гимназията.

„ Радвам се, че новата образователна година ще бъде открита в актуализирана и разширена постройка, която дава подобаващи условия за учениците и учителите на една от най-хубавите гимназии в София – с огромна спортна зала, нова учебна библиотека, съвременни кабинети и класни стаи. “ Това сподели през днешния ден кметът Фандъкова при инспекция на довършителните работи от осъществяването на плана за Френската езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “.

Новите осмокласници в никакъв случай няма да играят физкултура на пети етаж, а библиотеката им да бъде в класна стая.

Кметът Фандъкова благодари на шефа на гимназията госпожа Емилия Богданова и нейния екип за основаната организация, както и на НСА, които предоставиха пространства, за работа през тази образователна година.

Разширението на гимназията е с три тела – четириетажен образователен корпус за 6 класни стаи, 3 кабинета, библиотека и помощни пространства и двуетажен състезателен комплекс с многофункционална спортна зала.

Съществуващата постройка е изцяло актуализирана с осъществяване на действия по топлоизолиране на фасадите, прави се и замяна на отоплителната апаратура, на ел. апаратура и довършителни работи.

„В процеса на осъществяване взехме решение да включим и действия, които не бяха планувани, за да приключим напълно обновяването на съществуващата постройка. Финансирането е обезпечено от общинския бюджет като лично финансиране по план по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за създаване и главен ремонт на 26 учебни заведения и детски градини на територията на София“ – уточни кметът.

Експерти на Столична община предпочитано правят надзор върху строителните действия, защото качеството на осъществяването е от водещо значение за нас. С помощта и на управлението на учебното заведение, дружно със строителя прекосяваме безусловно през всеки един подробност, тъй че, когато в края на месец август приключим обекта, всички страни да бъдат удовлетворени от свършената работа“ – акцентира зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов.

Директорът на гимназията госпожа Емилия Богданова показа: „ Радвам се, че съм шеф, когато фантазията на Френската гимназия за нови класни стаи и физкултурен салон се сбъдна. Нашите деца заслужават най-хубавото. Това ще ни разреши от идната година да можем да преминем на едносменен режим на работа. “

„Инвестираме целеустремено в рационализация и строителство на нови здания в най-търсените гимназии в София. След новата постройка на Втора британска езикова гимназия и ремонта на 91 Немска езикова гимназия беше напълно осъвременена постройката на Софийската математическа гимназия и издигната нова постройка със спортна зала в Първа британска езикова гимназия. Предстои освобождението и ремонта на постройка за уголемение на Испанската гимназия. Всичко това е ориентирано за обезпечаване на по-добри условия за децата“ – уточни също кметът Фандъкова.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР