Кметът вече е пуснал докладна записка за поръчка на нови

...
Кметът вече е пуснал докладна записка за поръчка на нови
Коментари Харесай

Заорахме ли дъното? В Каблешково наркозависим окраде боклукчийските казани, продава ги за доза дрога

Кметът към този момент е пуснал докладна бележка за поръчка на нови контейнери за съгражданите си, с които да попълни изчезнали бройки по адреси

Бургазлия посегна на общинско имущество – 7 контейнера за боклук в Каблешково. В рамките на две седмици 22-годишният юноша, който от близо година живеел чартърен със фамилията си в къща в Каблешково, отмъкнал кофите за отпадък на няколко фамилии, научи Флагман.бг.

Набезите му оставили без контейнери живущите по улиците „ Съединение “, „ Цар Симеон “, „ Опълченска “ и „ Рекица “. Местни поданици разясняват, че престъпно проявеният ги продавал на черния пазар, а със средствата си е набавял наркотични субстанции.

Сигнал за изчезналите контейнери е подаден към локалния полицейски сектор от кмета на Каблешково Ивайло Иванов. Органите на реда незабавно открили крадеца и го задържали. При претършуване на квартирата му са били открити две от кофите, останалите обаче към момента липсват. 

Има формирано бързо производство срещу този юноша. Живее на ул. „ Рекица “ чартърен. Полицаите споделиха, че доста добре го познават, тъй като и преди е имало произшествия с него. Вероятно обири от частни парцели. Това е първият път, в който протяга ръка на общинско имущество “, сподели пред кореспондент на Флагман.бг кметът Иванов.

Справка показва, че цената на един резервоар за боклук е към 100 лева Бургазлията обаче ги е продавал за към 30-40 лева, разясняват още локалните.

Два контейнера са открити в къщата, където живее и незабавно са върнати на притежателите им. Останалите не са открити, тъй като доколкото знам, крадецът е отказал да каже на кого ги е продал. Липсват към момента 5 броя. Аз съм написал към този момент докладна бележка към Общинското дружество за 7 кофи за боклук за потребностите на кметството. Когато ги получа, ще ги доставя до адресите, до момента в който върви правосъдното произвеждане, хората да си имат контейнери за битов боклук. Все отново всички са си платили налозите и таксите за битов боклук за 2023 година “, уточни още кметът Ивайло Иванов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР