Кметът Васил Терзиев задължително да дава отчет за всяко плащане

...
Кметът Васил Терзиев задължително да дава отчет за всяко плащане
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат Терзиев да се отчита публично всеки месец

Кметът Васил Терзиев наложително да дава доклад за всяко заплащане над 5000 лв. в края на месеца. Това оферират от ГЕРБ-СДС.

В своя обява във Фейсбук някогашният ръководител на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев твърди, че градоначалникът на София коства на софиянци по 90 хиляди лв. дневно.

Общинският консултант от ГЕРБ-СДС написа, че жителите към този момент заплащат сметката за 100 дни ръководство на новия градоначалник и по думите му тя е за 9 милиона лв.. Той декларира още, че единствено за три месеца ръководство Терзиев е съумял да изгуби 6 милиона лв. безплатни европейски средства. Те са били по план за междублокови пространства до 31 декември, прецизира Георгиев.
 Борис Бонев: Недопустимо е най-голямата група в СОС да остане без комисии
Борис Бонев: Недопустимо е най-голямата група в СОС да остане без комисии

Той чака останалите политически сили да премислят позициите си

" Екипът на Васил Терзиев не е обезпечил парите по плана в период и в този момент жителите би трябвало да платят тези 6 млн. лв. от джобовете си, съгласно импортирания от него план на бюджет за 2024 година ", добавя той.

Според изчисленията му, други 3 млн. лева вреди са били нанесени и от повишаването на ученическите карти за градски превоз от 1 февруари, а тези пари в този момент се плащали от родителите на 64 000 възпитаници и студенти.

Георгиев напомня, че от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили са подготвили отчет, с цел да покрият това повишаване от бюджета, само че от Терзиев нямало отговор.

Общинският консултант споделя още, че кметът на София харчил парите на жителите без да се регистрира обществено.
 Вяра Тодева: Ще връщам всяко незаконосъобразно решение на СОС
Вяра Тодева: Ще връщам всяко незаконосъобразно решение на СОС

Моята оставка не стои на дневен ред, отсече регионалният управител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР