Кметът Стефан Радев проведе телефонни разговори с кметовете на побратимените

...
Кметът Стефан Радев проведе телефонни разговори с кметовете на побратимените
Коментари Харесай

Стефан Радев към кметовете на Мелитопол и Тернопол: Готови сме да помогнем с каквото можем

Кметът Стефан Радев организира телефонни диалози с кметовете на побратимените на Сливен украински градове Мелитопол и Тернопол – Иван Фьодоров и Серхий Надал. Той изрази поддръжка за жителите на двата града и подготвеност Сливен да помогне съгласно опциите си.

„ С огромна паника следим какво се случва в Украйна. Всички се надявахме на спокойно решение и бързо привършване на рецесията. От мое име и от името на сливенските жители приемете пожеланията ни за наред позволение на спора и успокоение за всички поданици. Готови сме да помогнем с каквото можем на фамилиите и най-много на децата “, сподели кметът Стефан Радев на двамата си сътрудници.

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров осведоми, че обстановката при тях е комплицирана, защото градът е под окупация и се управлява от съветските войски.

„ Благодаря за изразената поддръжка и безпокойството ви към жителите на Мелитопол. Всяка помощ би била добре пристигнала за нас. Събираме средства, с които можем да закупим нужните за хората артикули и детски храни, с цел да раздаваме гратис “, сподели Фьодоров.

От своя страна кметът на Тернопол Серхий Надал съобщи, че към този момент обстановката е спокойна и обезпечават филантропична помощ на нуждаещите се. Той също благодари за поддръжката и готовността Сливен да помогне в сложната обстановка.

Очаква се кметът Стефан Радев да внесе предложение в Общинския съвет за разпределяне на финансова помощ за двата града, което да бъде прегледано на изключителна сесия на локалния парламент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР