Кметът Стефан Радев представи проекта на Общината за индустриалния парк

...
Кметът Стефан Радев представи проекта на Общината за индустриалния парк
Коментари Харесай

Кметът Радев представи проекта за индустриалния парк пред лидери в индустрията

Кметът Стефан Радев показа плана на Общината за индустриалния парк в Сливен на влиятелно събитие с присъединяване на водачите в българската промишленост. Това стана на гала за връчване на годишните награди „ Фабрика на годината “, състояла се на 7 декември вечерта в Пловдив.
Поканата към сливенския кмет бе отправена, защото индустриалните паркове, съответно – в Бургас и Сливен, са нови дестинации и се дефинират като горещи точки за бъдещото индустриално развиване на България, по думите на Георги Стоев от „ Trakia Tech “.
Стефан Радев описа за свършената работа през последните години за основаването на парка от 2500 дка, както и за напредналата активност по първия стадий от плана за създаване на довеждащата инфраструктура върху терен от 450 дка. „ Кандидатствали сме за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност и в действителност чакаме поддръжка. Целта е да създадем такива улеснения, че вложителите да могат да проектират безусловно на втория ден “, добави той. Кметът Радев акцентира, че Сливен е първият промишлен град в страната, а общината – най-голямата по територия в България. „ Искаме да осигурим условия за летящ старт на вложителите при нас “, съобщи още той. Сливенският градоначалник получи поздравления за концепцията, а Георги Стоев акцентира, че няма различен промишлен парк с такава повърхност и благоприятни условия за привличане на инвеститорския интерес.
На събитието участва и шефът на „ Индустриален парк – Сливен “ Соломон Москона. Участниците получиха рекламни брошури на парка.
Годишните награди „ Фабрика на годината “ са събитие, което насърчава най-иновативните и устойчиви предприятия. Организатори са вестник „ Капитал “ в партньорство с „ Trakia Tech “ и община Пловдив.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР