Кметът Петър Паунов изказа поздравления към цялата кюстендилска общественост и

...
Кметът Петър Паунов изказа поздравления към цялата кюстендилска общественост и
Коментари Харесай

Инвестиции в туризма за над 15 млн. лв са влезли в Кюстендил през последните 2 месеца

Кметът Петър Паунов изрече поздравления към цялата кюстендилска общност и общинските съветници за осъществената договорка за Парк хотел Кюстендил.

„ Публична договорка с подобен запас на територията на община Кюстендил не е правена и за първи път имаме дружество, което се купува с вероятността да не се закрива и да не се нарязва за скрап, а да се развива ”, съобщи кмета на Кюстендил.

Той уточни,че през последните два месеца в Кюстендил са влезнали вложения в туризма за над 15 млн. лв..

В петък е открита нова къща за посетители в региона на сауната в Кюстендил с 25 места,СПА център и солна стая.Към момента се работи по откриването на нови 10- 15 къщи за посетители, посочи кмета.

На Димитровден е постъпила цялата сума за покупката на Парк -хотел Кюстендил, а на следващия ден ще бъде подписан договорът за прехвърляна на благосъстоятелност.Към сумата ще се заплати и вторият външен асансьор, който не е бил включен в оценката.

„ Общински съвет ще реши с тази сума дали да бъде погасен остатъка от заема, не може да бъде погасен заема, който е за отчисленията.Сумата от приватизация на общинска благосъстоятелност може да се употребява единствено за погасяване на суми за капиталови разноски или да се вършат нови финансови разноски ”, сподели Паунов.

Той отговори на запитване на общинските съветници Кирил Станчев и Огнян Атанасов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР