Кметът не се ангажира с точна дата за старта на

...
Кметът не се ангажира с точна дата за старта на
Коментари Харесай

Портних скастри АПИ: Трябва да съобщават по-рано за предстоящи ремонти


Кметът не се ангажира с точна дата за старта на синята зона. Тя ще бъде въведена след полагането на маркировка на последните две улици. Първият месец ще може да се паркира гратис. Портних прикани живущите в центъра на Варна да подават заявките си за абонамент онлайн, оповестява " Дарик ".

Булевард " Васил Левски " би трябвало да бъде дефинитивно приключен през месец октомври - този период е посочен в контракта с компанията реализатор. За празника на Варна на 15 август ще бъдат пуснати кръговите кръстовища на булевардите " Сливница " и " Владислав ", разгласи Иван Портних. Все още не са завършили всички процедури по отчуждаването на частни парцели по трасето на правата, а съдът би трябвало да позволи още 3 каузи по тъжби на жители за оценките на парцелите им. Законът разрешава на притежателите, на които това е единственият парцел, да го населяват до 3 месеца след превеждането на избраната сума за него.

Децата от начално учебно заведение " Васил Левски " ще се завърнат в своята постройка, единствено когато тя е изцяло безвредна. Укрепителните действия се чака да приключат до края на календарната година. Новата постройка беше приключена през 2012 година, само че поради некачествено строителство беше оповестена за застрашаваща живота на своите жители.

" Разбирам неудобствата на хората в региона, само че би трябвало да сме почтени с тях – до 15 септември няма по какъв начин да приключат укрепителните действия. Пуснахме сигнал в прокуратурата и сме подхванали правосъдни ограничения,  надявам се компанията реализатор " Стоянстрой " да си понесе цялата отговорност. Имаме съмнения, че са подправяли документи, да вземем за пример Акт 15 ".

Търсят се разнообразни разновидности за обезпечаването на 100 млн. лева, с които да бъде позволен казусът с наводняванията във Варна при мощен дъжд. Средствата са нужни за делене на битовата и дъждовната канализация в центъра на града, както и за нов колектор на улиците " Битоля " и " Пирин ". Портних добави, че поради преваляванията тази седмица е основана организация за разчистване на дъждовните шахти.  Сформирани са и екипи, които да реагират при сериозни обстановки с наводнени сектори.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР