Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на
Коментари Харесай

Абсолвент от ВТУ спечели Академичната награда на община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната премия на Общината, с която за осемнадесета поредна година поддържа изявен абитуриент от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Церемонията бе акцент на тържественото съвещание на Алма-матер в Старата столица, отдадено на идния студентския празник – 8 декември. Носител на оценката, чиято парична равноценност е 5000 евро, стана Борислав Анчев. Той е приключил с отличие специалността „ Педагогика на образованието по математика и информатика “. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето образователно заведение и бе гласувана от Общинския съвет.
 nagrada3

Тържественото съвещание стартира с празнично слово на ректора на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ проф. Христо Бонджолов, а близо 30 студенти отличници получиха стипендии и награди.

В приветствието си към студентите и академичната общественост кметът на Старата столица Даниел Панов уточни, че Академичната премия е образец за действителна политика в поддръжка на младежите и на обучение и изрече признателност на учредителите на оценката.

„ Студентският празник носи необикновен заряд на Велико Търново. Нашият град – античен и прочут, е в това време деятелен, витален и млад. Велико Търново е знак на българския дух, на образованието и на българщината. И всичко това не би било допустимо без мощната академична общественост, без студентите и без Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.

Студентите, преподавателите и гостите на тържественото съвещание бяха поздравени и от ръководителя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР