Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Търсят възможност за въздушна линия Варна - Словения

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Словения в Република България Н. Пр. Наташа Бергел. По време на диалозите бяха разисквани опциите за съдействие в областите на транспортната съгласуваност, туризма, образованието. Кметът срещна своите посетители с платформите " Варна - град на знанието " и " Варна - туристическа дестинация за 4 сезона ", с плановете за индустриална зона и развиване на пристанище Варна - Изток. Специално внимание бе отделено на нуждата от създаване на Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Черно море ", както и на богатите стратегии на Летище Варна.

" Разменихме доста хрумвания с дипломат Бергел, които, уповавам се, ще дадат съответни резултати. Столицата на Словения - Любляна е притежател на купата Европейска зелена столица, по тази причина имам вяра, че ще имаме опция да проучим положителния опит и в тази посока ",заяви кметът Иван Портних.

" Дискусиите, които организирахме, бяха извънредно ползотворни, изключително в сферите на висшето обучение и туризма. Едно от провокациите, по които и двете страни отчетохме, че би трябвало да работим, е по-добрата съгласуваност сред двете страни ", съобщи Н. Пр. Наташа Бергел. Тя добави, че това може да стане като се търсят разновидности за отваряне на въздушни връзки сред Варна и Любляна или Варна - Марибор. Наташа Бергел акцентира, че в качеството си на дипломат ще се опита да провежда работна среща сред представители на Варна и Любляна, по време на които специалисти от словенския град могат да споделят опит, обвързван с купата " Европейска зелена столица ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР