Кметът на Варна Иван Портних проведе среща с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Хърватия

Кметът на Варна Иван Портних организира среща с посланика на Република Хърватия Н. Пр. госпожа Ясна Огняновац. Той я срещна с опциите, които предлага градът в сферите на образованието, културата и туризма. Кметът акцентира, че огромният капацитет на морската столица са образованите младежи и напомни, че през 2017 година Варна бе определена за Европейска младежка столица.

Н. Пр. Ясна Огняновац посочи извънредно положителните през годините двустранни връзки сред България и Хърватия в исторически, стопански, политически проект, като акцентира, че е значимо да се работи и за развиване на контактите на районно и локално равнище. 

В тази връзка тя очерта общи характерности сред градовете Варна и Сплит - значими пристанища, развъртян туризъм, съществуване на интернационалните летища, академични центрове, които, съгласно нея, са предпоставки за положително съдействие. 

Кметът Иван Портних удостовери, че връзката сред градовете и хората е извънредно значима и акцентира, че партньорството с хърватския град може да се осъществя посредством работата по общи планове в разнообразни сфери от съвместен интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР