Кметът на Варна Иван Портних прие днес делегация, водена от

...
Кметът на Варна Иван Портних прие днес делегация, водена от
Коментари Харесай

Варна ще черпи опит от Москва в създаването на пешеходни зони и намаляване на автомобилния трафик

Кметът на Варна Иван Портних одобри през днешния ден делегация, водена от Сергей Черьомин, министър в Правителството на Москва и началник на Департамента за външноикономически и интернационалните връзки. Визитата е част от програмата на Дните на Москва в България, които се организират в София, Варна и Плевен. От съветска страна на срещата участваха посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, зам.-ръководители на департаментите по външноикономически връзки и по просвета, депутати от Московската градска дума.  На диалозите участваха и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-кметовете Пейчо Пейчев и Коста Базитов, шефове на дирекции в Община Варна.

" Радвам се, че Варна е един от градовете-домакини на Дните на Москва, които се организират в България. Проведохме ползотворна среща с нашите посетители от Правителството на Москва, имам вяра, че ще можем да надграждаме нашите контакти и да развиваме по-активно съдействие в сферите на градското развиване, културата, спорта. Независимо от другите мащаби, нашите градове са изправени пред сходни провокации, по тази причина с интерес бихме проучили опита на Москва в основаването на пешеходни зони, понижаване на автомобилния трафик. Полезни ще бъдат и положителните практики в областта на образованието, културата, спорта, развиването на библиотеките и обществената интензивност на възрастните хора “, разгласи кметът Иван Портних.

" Чудесно е, че Дните на Москва се провеждат и във Варна. В този миг се организират и в Плевен. Видяхме, какво се случва тук, че доста от съветските жители признават България за своя втора татковина. Видяхме какъв брой добре са развиват нашите двустранни връзки “, съобщи Сергей Черьомин.

" Правителството на Москва, което аз съставлявам, е забележителен вложител в туристическата инфраструктура в СОК Камчия, и отсега нататък това място ще се развива целогодишно. Надявам се, че още доста деца и жители на Русия ще могат да почиват там. СОК Камчия ще бъде развиван освен като място за отмора, само че и като център за образование по съветската просветителна система “, съобщи Сергей Черьомин.  Той добави, че по време на срещата са били разисквани опциите за съдействие в региона на опазването на здравето, образованието, архитектура. " Надявам се, че позитивните промени в политиката, които настъпват, ще доведат до още по-добро развиване на нашите връзки “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР