Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в кръглата маса

...
Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в кръглата маса
Коментари Харесай

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ проведе среща във Варна

Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в кръглата маса на тематика „ Стратегии в модернизацията и развиването на Военноморски сили на България – историческа информация, нужни качества, въоръжение и бойна техника, промяна и рационализация “, която бе извършена във Варна.

Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от запаса „ Атлантик “, с поддръжка на Министерството на защитата, а хазаин – ВВМУ „ Никола Вапцаров “. Специален посетител на събитието бе военноморският аташе на Съединени американски щати – капитан I сан Клейтън Шейн.

„ Уверен съм, че събитие от сходен сан дава опция за разискване на другите благоприятни условия да превъоръжаването на Военноморските ни сили и потвърждаването на значимите за страната ни стратегически партньорства в региона на сигурността и защитата “, съобщи кметът Иван Портних при откриването на форума и напомни, че точно във Варна стартира строителството на първия от двата нови многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските ни сили. Той акцентира, че съюз „ Атлантик “ с целия си запас от специалисти и стратези има капацитет да взе участие интензивно както в създаването на разнообразни тактики, свързани с защитата на страната, по този начин и в информираността на обществото за нужната рационализация и превъоръжаване на българската войска. Приветствия към участниците насочиха командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ „ Никола Вапцаров “ флотилен адмирал Боян Медникаров, представители на Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик “. 

Докладът с всички оферти, направени по време на срещата, ще бъде възложен на президента, министерството на защитата и на бъдещия парламент, обявиха уредниците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР