Кметът на Варна Иван Портних награди млади спортни надежди на

...
Кметът на Варна Иван Портних награди млади спортни надежди на
Коментари Харесай

Иван Портних награди световни и европейски шампиони

Кметът на Варна Иван Портних награди млади спортни очаквания на Варна, спечелили международни и европейски оценки в художествената гимнастика и в щангите.



Грациите Елвира Краснобаева, Красимира Иванова и Андреа Иванова станаха международни шампионки по художествена гимнастика на Световното състезание за девойки в Клуж-Напока, Румъния. Техни персонални треньори са Светлана Юриевна и Деница Христова. В самостоятелната конкуренция Елвира Краснобаева от клуб “Грация ”, с треньор Светлана Юриевна, стана международен първенец при девойки на топка. В ансамбловата конкуренция Красимира Иванова, също от клуб “Грация ” с треньор Светлана Юриевна, и Андреа Иванова – от състезателен клуб “ЧАР - ДКС ”, с треньор Деница Христова, завоюваха първата международна купа в многобоя при ансамблите за девойки.



Награди от кмета получиха и шестима състезатели по повдигане на тежести от състезателен клуб " Титан ", ученици на Спортното учебно заведение, с треньор Живко Николов. Те завоюваха златни, сребърни и бронзови оценки на Европейското състезание по повдигане на тежести за кадети и кадетки в Кишинев, Молдова.



Златни медали спечелихаКостадин Балинов (категория до 102 кг)и Симеон Арнаудов, (категория до 55 кг).



Софиа Стефанова(категория до 76 кг,) завоюва среброто в общото класиране. Сребро завоюва и Мария Александра Арнаудова(категория до 71 кг).Александра Николова, (категория до 40 кг)е с бронзово отличие, а Магдалена Димитрова(категория до 49 кг)остана на четвърто място.



" Гордеем се с Вас, тъй като за следващ път прославяте Варна и Българияс невероятния си гений и воля за победи.Всички Вие сте образец по какъв начин с всекидневен труд, сила, воля, неизменност и дисциплинираност, се реализират международни триумфи. Бъдете здрави,сигурен съм, че занапред ще ни радвате с още доста оценки ", обърна се Иван Портних към спортистите и треньорите. Те насочиха думи на признателност за поддръжката от страна на Община Варна. На събитието участваха ръководители и президенти на спортни клубове, членове на управителните препоръки, треньори и състезатели.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР